Hoppa till huvudinnehållet

Wessner sluter cirkeln i sin comeback: ”Det kommer nog att vara lite rostigt”

Publicerad:
Daniel Wessner sadlade efter spelarkarriären om till domare. På fredag gör han dock comeback för att hjälpa sin moderklubb Filipstad i Hockeytrean.
Daniel Wessner sadlade efter spelarkarriären om till domare. På fredag gör han dock comeback för att hjälpa sin moderklubb Filipstad i Hockeytrean. Foto: Filip Kowalski

Han avslutade en lång och framgångsrik spelarkarriär säsongen 2016/2017 med BIK Karlskoga och har sedan dess varit tränare och domare.

Men när moderklubben Filipstad kallar står Daniel Wessner beredd att snöra på sig skridskorna igen.

– Jag har hela tiden sagt att jag skulle vilja spela en sista match i Filipstad, säger han.

I somras spelade Daniel Wessner inlinehockey med några av sina tidigare lagkamrater i Filipstad.

Och det var då som FIF-backen Håkan Hammargrens övertalningskampanj började – målet var att få Daniel Wessner att sluta cirkeln och spela för sin moderklubb igen.

Det skulle visa sig att det inte behövdes särskilt mycket övertalning – det som krävdes var att det skulle uppstå en lucka i Wessners schema som ishockeydomare.

– Jag kommer inte att ha någon match att döma på fredag och då kan jag ju köra, säger han.

Så när Filipstad ska ta emot Charlottenberg hemma i Hockeytrean kommer en av Filipstads bästa hockeyspelare genom tiderna göra comeback. Han ser redan nu fram mot fredagskvällens kamp, men vill samtidigt passa på att tona ned eventuella förväntningar lite grand.

– Jag håller igång med skridskoåkningen som domare, men det kommer nog att vara lite rostigt, säger han.

Som spelare i BIK Karlskoga fick han bara ett ”C” på bröstet. Han växte ut till en riktig publikfavorit i Nobelhallen.
Som spelare i BIK Karlskoga fick han bara ett ”C” på bröstet. Han växte ut till en riktig publikfavorit i Nobelhallen. Foto: Roger Gleisner

Sadlade om

Daniel Wessner har en lång spelarkarriär bakom sig. Allt började Filipstads IF, men sporten tog honom ut på ett äventyr där han bland annat fick representera Färjestad, BIK Karlskoga och norska Sparta Sarpsborg.

Efter cirka 800 matcher på elitnivå gav han sig som spelare efter säsongen 2016/2017. Men han har aldrig släppt kärleken till ishockeyn. Säsongen 2017/2018 var han assisterande tränare för sitt BIK Karlskoga, därefter utbildade han sig till domare. Idag tar många uppdrag i HockeyAllsvenskan.

– Att döma är det absolut svåraste jag har gjort inom hockeyn. Det är så många beslut som ska tas under en match och alla räknar alltid med att allting ska bli rätt, säger han.

Visst kan arbetet som domare vara ganska utsatt ibland, men för Daniel Wessner vinner det positiva över det negativa kopplat till uppdraget med 100-0.

– Det är skitkul att döma. Jag vill gärna nå så hög nivå som möjligt, säger han.

Känner tacksamhet

På fredag kommer han dock inte få visa ut en enda Charlottenbergspelare. Han hoppas istället kunna bidra till segern för sitt Filipstad inför familjen på läktarplats.

– Jag känner en stor tacksamhet till klubben och har länge sagt att jag vill spela en sista match i Filipstad – kanske att det har tagit lite väl lång tid att få till det, men nu ser jag fram mot matchen, säger han.

Med tanke på att det var Håkan Hammargren som övertalade dig till att spela, kommer du göra allt du kan på fredag för att spela fram honom till ett mål?

– Haha! Nej, jag kommer inte kunna styra spelet på det sättet – jag kommer att ha fullt upp med att hålla koll på mig själv därute på isen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagCharlottenbergDaniel WessnerFärjestad BK HerrFilipstadFilipstads IFIshockeySkridskorWasahallen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.