Hoppa till huvudinnehållet

Siktet inställt på div 1–på fredag drar serien igång igen: ”De är supertaggade”

Publicerad:
På fredag drar seriespelet igång igen för Filipstads IBK:s damer efter halvtidsuppehållet.
På fredag drar seriespelet igång igen för Filipstads IBK:s damer efter halvtidsuppehållet. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Säsongen har hittills gått väldigt bra för Filipstads IBK:s damer som nu i halvtid av seriespelet leder serien. Siktet är ställt på division 1 och lagets tränare Lena Degerstedt menar att det är taggade spelare som längtar efter att serien drar i gång igen på fredag.

Lena Degerstedt, tränare för Filipstad, berättar att damerna känns supertaggade inför seriestarten efter halvtidsuppehållet.
Lena Degerstedt, tränare för Filipstad, berättar att damerna känns supertaggade inför seriestarten efter halvtidsuppehållet. Foto: Emely Wallo Bergare

På fredag börjar seriespelet igen för Filipstads damer efter halvtidsuppehållet. Under jul- och nyår tog de en veckas ledigt från träning men annars har de tränat på som vanligt.

– I går på träningen (läs måndags) var alla där så det märks att de är supertaggade! På fredag kör vi i gång igen med bortamatch mot Heden.

Just nu leder damerna serien och målsättningen som sattes under försäsongen, om att spela i division 1 nästa säsong, lever i högsta grad.

– Vi har börjat prata lite smått om det i gruppen. Vi måste bestämma oss om vi vill kvala till division 1 nu i slutet av januari så vi har diskuterat i laget så de vet vad som krävs av dem om vi går upp en division. Det blir längre resor, vi kanske behöver börja träna tre gånger i veckan i stället för två och detta ska funka för alla med jobb, studier och familjer, förklara Lena Degerstedt.

Hon ser positivt när hon blickar tillbaka på säsongen så här långt.

– Det har gått väldigt bra, men självklart hamnar man i svackor ibland men jag tycker de har stått upp så fantastiskt bra. Det har verkligen känts jättebra och det har varit en väldigt god stämning i laget, avslutar hon.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKHedenInnebandyMotion och hälsaSportTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.