Hoppa till huvudinnehållet

Livsviktig vinst innan uppehållet – nu ska poängen hem till Filipstad

Publicerad:

Det gick tungt för Filipstad under första halvan på säsongen. Uddamålsförlusterna avlöste varandra men när sista matchen före uppehållet avgjordes stod FIBK som segrare, en livsviktig vinst enligt tränaren Morgan Lindgren. Nu släpper FIBK fokuset på den tidigare målsättningen, att sluta topp tre i serien, och lägger i stället allt fokus på att försöka spela hem så många poäng som möjligt till Filipstad. Lagom till att serien drar i gång igen förstärks även truppen med SSL-rutin: Henrik Nordblad gör comeback.

– Det har grinat emot oss väldigt mycket, vi har haft en väldigt tung första halva på säsongen. Det har varit en ond cirkel för oss. Vi spelade bra men fick inte med oss poängen och vi blev rädda för att förlora, rädslan var större än viljan att vinna, säger Filipstads tränare Morgan "Mojje" Lindgren.

Morgan "Mojje" Lindgren ser positivt på att seriespelet drar i gång igen.
Morgan "Mojje" Lindgren ser positivt på att seriespelet drar i gång igen. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Han berättar att det även funnits en viss osäkerhet kring spelare och ledare.

– Det har väl funnits ett ifrågasättande kring laget, spelare, tränare och ledare och det är inget bra. Det skapar en osäkerhet. Men nu ska vi försöka hitta tillbaka till någonting bra som vi hittade precis innan juluppehållet. Segern den sista matchen var livsviktig och det infann sig en nästan euforisk känsla efter matchen. Nu har vi släppt fokuset på vår målsättning och fokuserar på att ta hem poängen och fokuserar på varje match, sedan får vi se vart vi slutar i tabellen.

Match mot Åmål

Under serieuppehållet har laget tränat på som vanligt.

– Vi har haft träningar som vi brukar men det har väl varit sisådär uppslutningen men det har berott mycket på sjukdomar och några små skador, men jag tycker man kan ställa ett högre krav på bättre uppslutning, det går att förbättra och det är ett krav som jag tycker att vi kan ställa, säger han.

Fredag den 20 januari är det dags för första matchen efter uppehållet. Då är det Åmål som står för motståndet på bortaplan.

– Vi får försöka behålla och ta med oss känslan från segern mot Arvika och få med oss det i spelet. Men det är en lång resa till Åmål och det är en tuff bortamatch.

Inför andra halvan av säsongen förstärks även truppen med SSL-rutin genom slitvargen och poängkungen Henrik Nordblad.

Henrik Nordblad gör comeback när halvtidsuppehållet är över och seriespelet kör i gång igen för Filipstad.
Henrik Nordblad gör comeback när halvtidsuppehållet är över och seriespelet kör i gång igen för Filipstad. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

– Nordblad gör comeback och är klar för resten av säsongen. Det är en jätteförstärkning för oss. Han är en ledare på planen, en poänggörare och har en extrem arbetskraft på planen. Han är en all around-spelare som verkligen sliter. Bara hans närvaro lyfter grabbarna till en annan nivå, det är stort att se, avslutar Morgan "Mojje" Lindgren.

Artikeltaggar

ÅmålArvikaFBC KalmarsundFilipstadHenrik NordbladInnebandyMorgan LindgrenMotion och hälsaSjukdomSSLTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.