Hoppa till huvudinnehållet

Man åtalas för grovt vapenbrott – hade pistol med militär helmantelkula

Publicerad:
En man i Molkom åtalas misstänkt för grovt vapenbrott.
En man i Molkom åtalas misstänkt för grovt vapenbrott. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Molkom har åtalats misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen ska enligt åtalet ha haft en pistol och ammunition.

Det var i september som polisen anträffade en halvautomatisk skarp pistol hos mannen, som är i 40-årsåldern.

Pistolen ska enligt åtalet vara av nio millimeter och mannen ska även ha haft magasin, en ljuddämpare samt 229 patroner.

Enligt åtalet ska vapenbrottet bedömas som grovt eftersom pistolens märkning avlägsnats ”och med hänsyn till pistolens kaliber är den att betrakta som ett kraftigt enhandsvapen”.

Enligt åtalet ska ammunitionen ha bestått av patroner som till största del varit militär helmantelkula.

I bevismaterialet finns bland annat DNA-spår från mannen på låsflärpen till den verktygslåda där vapnet och ljuddämparen hittades samt ett utlåtande från sakkunnig att den låda där ammunitionen förvarades hade svetsats med den vakuummaskin som hittades i mannens bostad.

Det finns även sms-konversation som styrker att mannen ska ha avfyrat ett vapen med samma kaliber. Förutom det finns mannens fingeravtryck på den plast som ljuddämparen förvarades i samt på tejp på verktygslådan.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättMolkomVapenbrott

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.