Hoppa till huvudinnehållet

Man åtalas för fyllekörning på fest – var så berusad att han inte kunde gå

Publicerad:
En man i 25-årsåldern är misstänkt för grovt rattfylleri och kommer nu att ställas åtalad inför Värmlands tingsrätt i Karlstad.
En man i 25-årsåldern är misstänkt för grovt rattfylleri och kommer nu att ställas åtalad inför Värmlands tingsrätt i Karlstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fick plocka ur mannen när denne körde fram och tillbaka med en bil på en gräsmatta i centrala Storfors.

Mannen fick lämna ett blodprov där analysen visade att han vid tillfället hade 2,45 promille alkohol i blodet.

Han åtalas nu misstänkt för grovt rattfylleri mot sitt nekande.

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Kristinehamn var på fest i centrala Storfors under natten till den 8 oktober förra året.

Samma natt åkte en polispatrull genom Storfors centrum. Vid en adress upptäckte patrullen att en bil varvades kraftigt på gräsmattan och på gruset utanför ett hus, bilen kördes också bakåt någon meter innan den kördes framåt igen.

I polisrapporten, som är en del av förundersökningen, skriver en av poliserna att två personer stod utanför bilen och försökte stoppa föraren. Poliserna tog i det läget beslutet att få ut föraren ur bilen, en förare som vid tillfället ska ha varit så berusad att han inte kunde gå själv. Föraren ska också ha luktat kraftigt av alkohol och inte kunnat prata sammanhängande.

Föraren, mannen i 25-årsåldern, vägrade vid tillfället att blåsa i alkoholmätaren och togs därför med av polisen så att han istället skulle få lämna ett blodprov. Mannen fick därefter nyktra till hos polisen.

Analysen av blodprovet visade att han vid tillfället bakom ratten hade 2,45 promille alkohol i blodet och mannen är därför misstänkt för grovt rattfylleri.

Nekade under förhör

Under förhöret med mannen, som är en del av förundersökningen, har han nekat till brott.

Mannen berättade under förhöret att han hade varit hos en kompis i Storfors och druckit några öl. Vid tillfället när polisen upptäckte honom hade han bara gått ut till sin bil för att hämta några saker ur bilen – han hade inte ens nycklarna till bilen med sig och kunde därför inte ha kört bilen, påstod han.

Har ett vittne

Mannen ville inte kännas vid att två personer ska ha försökt stoppa honom från att köra. Och han lyfte även fram att han hade ett vittne som kunde bekräfta hans berättelse.

Vittnet, som också var med på festen, har under sitt förhör i förundersökningen berättat att hen hade följt med mannen till bilen för att ta sig ett bloss. Vittnet hade inte sett att mannen hade kört bilen och berättade att hen hade försökt att stoppa mannen om hen hade sett honom köra.

Mannen kommer nu att ställas inför Värmlands tingsrätt i Karlstad, misstänkt för grovt rattfylleri.

Artikeltaggar

AlkoholÅtalBrott, lag och rättFörhörKarlstadKristinehamnRattfylleriStorforsVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.