Hoppa till huvudinnehållet

Olycka, rån och olovlig körning – här är veckans blåljus

Publicerad:
Veckans blåljus i Filipstad.
Veckans blåljus i Filipstad.

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

På måndagen rådde totalstopp i båda riktningar på väg 245 i Rämmen, efter att en lastbil fastnat i en isig backe. Samuel Larsson, som bor i närheten, var på väg hem i sin bil när han plötsligt fastnade i en kö bakom flera stillastående lastbilar.

En 16-åring åtalas misstänkt för olovlig körning. Det var i mitten av november förra året som en polispatrull stoppade 16-åringen när han kom körandes i sin a-traktor i centrala Storfors. Enligt åtalet gick fordonet lika snabbt som en vanlig personbil.

En man i Molkom har åtalats misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen ska enligt åtalet ha haft en pistol och ammunition. Det var i september som polisen anträffade en halvautomatisk skarp pistol hos mannen, som är i 40-årsåldern.

En man från Hällefors har åtalats misstänkt för grov olovlig körning och stöld. Brotten ska enligt åtalet ha ägt rum i Karlskoga. Enligt åtalet ska mannen ha gjort inbrott på ett fritidshem i Karlskoga. Genom att krossa ett fönster ska han ha tagit sig in och där stulit en dator och en projektor till ett sammanlagt värde av över 15 000 kronor.

En 25-årig man åtalas för grovt rattfylleri efter en fest i Storfors. Enligt åtalet ska mannen ha varvat bilen och kört fram och tillbaka på en gräsmatta. Han ska enligt åtalet haft 2,45 promille alkohol i blodet och varit så berusad att han inte kunde gå själv.

En man i Hällefors har häktats misstänkt för rån och skadegörelse mot Systembolaget i Hällefors. Enligt åklagaren rör det sig inte om pengar utan om dryck, bytet blev två burkar alkoholhaltig dryck.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättHälleforsKarlskogaOlovlig körningRattfylleriStorforsSystembolaget

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.