Hoppa till huvudinnehållet

Lesjöfors/Filipstad tog säsongens första poäng

Publicerad:
I säsongens fjärde match tog Lesjöfors/Filipstad sina första poäng för säsongen. Man mötte Borgia Norrköping på bortaplan och matchen slutade 4–4.
I säsongens fjärde match tog Lesjöfors/Filipstad sina första poäng för säsongen. Man mötte Borgia Norrköping på bortaplan och matchen slutade 4–4. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I säsongens fjärde match tog Lesjöfors/Filipstad sina första poäng för säsongen. Man mötte Borgia Norrköping på bortaplan och matchen slutade 4–4.

Under inledningen av säsongen har Lesjöfors/Filipstad flyttat flera av sina planerade matcher på grund av vädret. För att hinna spela klart alla matcher innan säsongen är slut måste man trycka in de framflyttade matcherna i schemat. Under helgen spelade man en av de matcherna mot Borgia Norrköping. I halvtid hade Lesjöfors/Filipstad gått ifrån till en 2–0 ledning.

– Det var bra is och bra förhållanden. Vi hade medvind i första halvlek och ledde med 2–0 men vi hade bud på mer, säger Jonas Nilsson, tränare i Lesjöfors/Filipstad.

Motvind ställde till det

Tidigt i den andra halvleken utökade man till 3–0 men hemmalaget kunde svara.

– I den andra hade vi motvind och när vi tappade uppspel så kom de tillbaks och kvitterade, säger han.

Matchens sista mål kom redan i den 65:e minuten.

– De kvitterade efter 65 minuter och sedan blev det inga fler mål. Vi skapade chanser i slutet och hade flera hörnor som dansade på mållinjen, säger han.

Prestationen var ett fall framåt och nu hoppas han att det ska fortsätta.

– Vi spelade bättre än vi gjort innan och hade de flesta i truppen tillbaka, fortsätter han.

Dubbelmöte väntar

Kommande helg väntar dubbelmöte mot Eskilstuna. På lördag är det hemmamatch och han hoppas att isen på Stålvallen ska vara spelbar.

– Det börjar frysa ihop så vi hoppas att det ska gå att träna ikväll och spela på lördag.

På söndagen väntar bortamatch mot samma lag. Flera helger kommer man bli tvungna att spela dubbelmatcher.

– Vi har inte så mycket att välja på, matcherna måste vara färdigspelade innan serien är slut, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

BandyFilipstadJonas NilssonLesjöforsNorrköping

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.