Hoppa till huvudinnehållet

Damlag anmält till seriespel: ”Är riktigt roligt”

Publicerad:
FFF:s ordförande Patrick Aitman och FFF:s damlagstränare Lena Degerstedt.
FFF:s ordförande Patrick Aitman och FFF:s damlagstränare Lena Degerstedt. Foto: Privat

För två säsonger sedan tvingades Filipstads damlag hoppa av seriespelet i division 3 på grund av brist på spelare. Föregående säsong spelade man därför en 7-mannaserie men efter att ha testat på det har FFF:s damer insett att det inte är något för dem – de vill spela 11-manna och satsar därför på nytt och är nu anmälda till seriespel i division 4.

– Det är anmält och klart, säger Lena Degerstedt som kommer vara lagets tränare.

Lena Degerstedt berättar att hon efter att damlaget i Filipstad hoppade av serien fått köra sina barn till andra städer för att de skulle kunna spela fotboll. Med den erfarenheten i ryggen kände hon att det var rätt att hoppa på uppdraget som tränare och köra i gång ett 11-mannalag i Filipstad igen.

– Jag gör det här för mina egna barn skull egentligen, säger hon och tillägger:

– Jag skjutsade runt dem till Degerfors och Karlstad och flängde fram och tillbaka.

Hon berättar att intresset för att spela i laget redan är stort trots att nyheten att man skulle köra ett lag i division 4 nyligen kom ut.

– Vi testade ju 7-manna förra säsongen men det var inget för oss. Är man vuxna ska man spela 11-manna fotboll. Nu verkar intresset vara stort och det är flera som meddelat att de tänker stanna. Sedan har vi även fått in fyra helt nya namn för mig, lite äldre tjejer som har spelat förut, det tycker jag är riktigt roligt. Det märks att det finns ett intresse igen, och jag hoppas vi kommer få ihop det nu, men vi har redan 14 namn och vi väntar på flera besked så det ser positivt ut. Jag har även hört av mig till Lesjöfors och Nykroppa och hoppas att vi kan locka fler som vill så vi kan ha ett fulltaligt lag.

Träningarna för laget förväntas dra i gång i mars.

– Jag måste bli klar med innebandysäsongen först (tränare för Filipstads IBK) sen kör vi i gång, så i mars är tanken, avslutar hon.

Artikeltaggar

DegerforsFilipstadFilipstads FFFilipstads IBKFotbollKarlstad

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.