Olyckor, misstänkt eld och åtal – här är veckans blåljusnyheter

Brott, lag och rätt
PUBLICERAD:
Veckans blåljus i Filipstad.
Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

Natten till tisdagen inkom ett larm om en singelolycka på väg 205 i höjd med Sundstorpet, söder om Grythyttan i Hällefors kommun. På platsen hade en personbil fått sladd för att sedan volta av vägen och hamna en bit ute i terrängen.

En kvinna i 25-årsåldern ringde polisen under måndagskvällen och påstod att det pågick ett bråk med narkotika inblandat. Nu misstänks kvinnan för falsklarm. Hon påstod att det var väldigt bråkigt på en adress i Storfors, samt att personerna som befann sig på platsen hade tagit narkotika.

Under tisdagen ryckte räddningstjänsten ut på ett larm om en misstänkt soteld i Filipstad. När räddningstjänsten kom fram kunde man dock konstatera att den kraftiga rökutvecklingen berodde på att man nyss tänt i pannan i villan.

En singelolycka inträffade under tisdagskvällen, strax norr om Persberg i Filipstads kommun. Det var en lastbil som hade kört i diket och krockat med ett träd. Olyckan skedde precis i korsningen mellan riksväg 63 och riksväg 26.

En man i 50-årsåldern som tidigare dömts till fängelse för narkotikabrott får inte sitt fall prövat av Högsta domstolen. Det var i januari 2021 som polisen hittade narkotika i och i anslutning till mannens bostad i Nykroppa. Han dömdes av Värmlands tingsrätt till två års fängelse för grovt narkotikabrott.

En elev på en skola i Filipstad har anmälts för brott mot knivlagen. Detta efter att eleven enligt anmälan lekt med en kniv framför en lärare på skolan.

En kvinna i Filipstad har dömts för ett fall av bidragsbrott och två fall av ringa bidragsbrott. Enligt domen har hon uppgett felaktiga uppgifter till försäkringskassan i samband med föräldraledighet och vård av sjukt barn.

En man i 65-årsåldern åtalas för olaga hot efter en händelse som inträffade på en adress i centrala Filipstad i somras. Enligt åtalet ska mannen ha ställt sig nära en kvinna och sagt till henne att han skulle misshandla henne till döds.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.