Hoppa till huvudinnehållet

FIBK bjöd på målkalas efter uppehållet: ”Ta fler segrar nu”

Publicerad:
Filipstads David Endl levererade tre mål mot Åmål under fredagens bortamatch.
Filipstads David Endl levererade tre mål mot Åmål under fredagens bortamatch. Foto: Elinor Thuresson

I fredags var halvtidsuppehållet för Filipstads innebandyherrar över. Efter en lång resa till Åmål kunde FIBK stänga ner bortamatchen redan i den andra perioden, FIBK vann matchen med 12-5 (2-2, 7-1, 3-2).

– Vi vinner klart och rättvist, säger lagets tränare Morgan "Mojje" Lindgren.

Ludwig Sandahl i en duell.
Ludwig Sandahl i en duell. Foto: Elinor Thuresson

Första matchen för Filipstad när seriespelet åter igen drog i gång slutade i med ett riktigt målkalas. I första perioden märktes det att laget inte spelat match på länge, men i den andra var det ett FIBK som hade total kontroll på läget.

– Första seriematchen på en månad och det var ovant för dem, de har tränat på som vanligt men det märktes i första perioden att de var lite nervösa. Efter den så stänger vi dock ner matchen totalt i andra. Det är riktigt kul med vår förstalina med Nordblad, Endl och Niittymäki som presterar och sticker ut, de producerar mål och det behöver vi nu.

Det blev en härlig vinst för FIBK efter jul- och nyårsuppehållet. De vann över Åmål med 12-5. Oskar Haraldsson vid bollen.
Det blev en härlig vinst för FIBK efter jul- och nyårsuppehållet. De vann över Åmål med 12-5. Oskar Haraldsson vid bollen. Foto: Elinor Thuresson

Nu har laget två segrar i ryggen och under nästa match möter de Skattkärr.

– Vi har sex poäng upp till fjärdeplatsen (som var målsättningen för säsongen) så det är en brant uppförsbacke men jag kommer inte ge upp om den förrän den inte går att nå. Vi kommer ta match för match och blickar framåt och ska försöka ta fler segrar nu på våren än i höstas, säger han och tillägger:

– Skattkärr är en helt annan match, nu ska vi hitta en gameplan och med två segrar i ryggen kommer även självförtroendet. Skattkärr är enligt mig ett av seriens bästa lag men vårt spel har sett bra ut och en sån sak som Henrik Nordblads ankomst har betytt otroligt mycket för oss, avslutar han.

Lagkapten Sebastian Niittymäki stod för ett av målen under första matchen efter serieuppehållet.
Lagkapten Sebastian Niittymäki stod för ett av målen under första matchen efter serieuppehållet. Foto: Elinor Thuresson

Mål Filipstad: David Endl, 3. Jacob Karlsson, 3. Henrik Nordblad, 2. Oskar Haraldsson, 1. Ludwig Sandahl, 1. Sebastian Niittymäki, 1. Hampus Strand, 1.

Artikeltaggar

ÅmålDavid EndlFilipstadHenrik NordbladInnebandyJacob KarlssonMorgan LindgrenSkattkärr

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.