Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Till alla niondeklassare – följ era hjärtan i gymnasievalet

Publicerad:
Insändarskribenten Gunilla Segerman Eriksson läste i FT om Nova Fredriksson och Emilia Hjalmarsson som går i 9A på Ferlinskolan och som ska göra sitt gymnasieval. Det inspirerade Gunilla Segerman Eriksson till att skriva några påhejande ord.
Insändarskribenten Gunilla Segerman Eriksson läste i FT om Nova Fredriksson och Emilia Hjalmarsson som går i 9A på Ferlinskolan och som ska göra sitt gymnasieval. Det inspirerade Gunilla Segerman Eriksson till att skriva några påhejande ord. Foto: Emely Wallo Bergare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag läser er historia om vägval i livet.

Ja säger bara: följ ert hjärta.

En av mina töser ville så gärna till Lysekil. Hon pluggade och fick även plugga under sommaren för att få ihop poängen. Men hon skulle dit och hon kom dit. Hon blev kvar i Lysekil och sen efter några år hamnade hon i Norge och där är hon fortfarande kvar.

Nova och Emilia om gymnasiedrömmarna: ”Vissa lärare skrämmer upp en”

Visst kändes det lite tufft för mig som mamma. Det var lite långt, men jag tvekade aldrig över om hon skulle klara det.

Filipstad står kvar. Välj det ni vill. Det är er framtid. Och tro mig, man kan ha fler yrken i livet. Tro på er själva och det ska ni lärare och föräldrar också göra. Lycka till önskar jag.

Gunilla Segerman Eriksson

Karlstad

Artikeltaggar

FilipstadInsändareStudier