Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: FIBK-spelarna som gjort flest mål och besökt utvisningsbåset mest

Publicerad:

Filipstads IBK tuffar på i serien damer division 2. De har vunnit de senaste fem matcherna och det är en spelare som ligger i topp i målligan.

Filipstads Julia Endl leder både mål- och poängligan.
Filipstads Julia Endl leder både mål- och poängligan. Foto: Privat

Julia Endl leder både målligan och poängligan. Under den här säsongen har hon smattrat in inte mindre än 27 mål och är god för 32 poäng. Julia Endl har gjort hela tio mål mer än tvåan Therese Ingemarsson, IFK Heden som gjort 17 mål.

Det innebär att hon i genomsnitt gör minst tre mål i varje match, 3,4 för att vara exakt. Dessutom står hon för i snitt fyra poäng per match.

Nästa Filipstads-spelare återfinns på plats nummer sex i listan. Det är Katrin Sjöberg som gjort åtta mål för Filipstad. I poängligan har hon däremot en solid andraplats efter lagkompisen Julia Endl. Katrin Sjöberg har samlat ihop 27 poäng.

Filipstads Katrin Sjöberg har samlat ihop totalt 27 poäng.
Filipstads Katrin Sjöberg har samlat ihop totalt 27 poäng. Foto: Filip Kowalski

Lhea Svensson och Matilda Strand har gjort sex mål vardera och har elva respektive tio poäng var.

Vad gäller värstingligan ser det relativt ljust ut för Filipstad. Några spelare har två utvisningsminuter. Bara en spelare har utvisats mer än en gång. Det är Katrin Sjöberg som nött på utvisningsbänken i totalt fyra minuter.

Divisionens värstingar återfinns i Sofia Blixt, Åmåls IBK och Emma Gullbrandsson, Dotteviks IF som båda suttit av tio minuter var för utvisningar.

På herrsidan är det David Endl som är Filipstads meste målskytt. Med 20 mål är han på tredje plats i division 2:s skytteliga där Andreas Jonsson, Skattkärrs IK har gjort två mål mer och Nils Palmqvist, Hultsberg IBF gjort ett mål mer.

Filipstads David Endl har levererat flest mål för laget.
Filipstads David Endl har levererat flest mål för laget. Foto: Elinor Thuresson

I poängligan är han på fjärde plats med 31 poäng, den som har flest poäng har 35.

Jacob Karlsson och Daniel Bjord har gjort näst flest mål för Filipstad och har båda gjort 14 stycken. Jacob Karlsson har hittills skramlat ihop 24 poäng, samma summa som klubbkamraten Sebastian Niittymäki fått ihop, medan Daniel Bjord hittills har 22 poäng.

Filipstads Jacob Karlsson, nr 95, har gjort näst flest mål för Filipstad tillsammans med lagkompisen Daniel Bjord.
Filipstads Jacob Karlsson, nr 95, har gjort näst flest mål för Filipstad tillsammans med lagkompisen Daniel Bjord. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Marcus Backman är den Filipstadsspelare som dragit på sig flest antal utvisningsminuter. Tolv minuter har han vilat sig på utvisningsbänken. Det är dock hälften så lång tid som seriens värsting, Pontus Johansson från Arvika, suttit utvisad.

Filipstads målvakt Marcus Backman är den spelare som suttit av flest antal utvisningsminuter.
Filipstads målvakt Marcus Backman är den spelare som suttit av flest antal utvisningsminuter. Foto: Elinor Thuresson

Artikeltaggar

Åmåls IBKDotteviks IFFilipstadFilipstads IBKIFK HedenInnebandyJulia EndlKatrin Sjöberg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.