Hoppa till huvudinnehållet

Veckans blåljus: Storbrand, narkotikatillslag och vansinnesförare

Publicerad:
Veckans blåljus i Filipstad.
Veckans blåljus i Filipstad.

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

En buss och en personbil frontalkrockade på riksväg 26 i Filipstad sent på söndagskvällen. Räddningstjänst, ambulanser och polis larmades till platsen. Ingen person ska vara skadad.

Polisen hade spanat på den misstänkta narkotikaligan i flera veckor. Men en oväntad trafikpoliskontroll avbröt den hemliga insatsen – och den okände drogköparen kom undan.

En man är misstänkt för flera brott efter att på måndagsnatten ha försökt köra från polisen som la ut flera spikmattor för att försöka få stopp på honom. Föraren misstänks för flera brott, bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman. En kvinnlig passagerare uppges vara skadad.

Under måndag morgon genomförde polisen en hastighetskontroll på Allégatan och en på Asphyttegatan, nära Stjärnskolan. Dessutom gjordes en trafikkontroll under tisdagen. Två bilister körde så fort att de fick sina körkort omhändertagna.

En brand bröt ut under kvällen i en garagelänga i Persberg, Filipstads kommun. Räddningstjänsten, polis och ambulans larmades till platsen.

Tre fall av narkotikabrott upptäcktes på en och samma gång vid en husrannsakan i Filipstad. Tre personer misstänks nu, en för innehav av narkotika och två för ringa narkotikabrott.

Här slutar polisens jakt på vansinnesföraren – på en gårdsplan i Filipstad. Det unga paret låg och sov när de väcktes av blåljus och sirener – och en polis som drog vapen.

En man i Molkom har dömts till fängelse för grovt vapenbrott. I samband med ett polisingripande hittades en pistol och ammunition i ett skjul i anslutning till mannens bostad.

På torsdagskvällen inkom ett larm om en villabrand i Filipstad. Enligt SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen hade någon sett rök från en bostad på Pålandsvägen och larmat. När räddningstjänsten kom fram kände de en skarp röklukt och såg rök. Efter sök inne i villan hittade räddningstjänsten en glödbrand.

Någon har gjort inbrott i en bostad i Nykroppa. Det är en kvinna i 35-årsåldern som polisanmält att något varit inne i hennes hem när hon var bortrest. Gärningspersonen ska ha slagit sönder saker och stulit medicin.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättFilipstadHotNarkotikabrottNykroppaPersbergSOS AlarmVapenbrott

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.