Hoppa till huvudinnehållet

Renovering av Folkets hus skjuts på framtiden - ägarförhållanden ska utredas

Publicerad:
Folkets hus i Filipstad.
Folkets hus i Filipstad. Foto: Emely Wallo Bergare

Planerna på en renovering av en del av Folkets hus är avblåsta för tillfället. Teknikutskottet vill först utreda hur det ser ut med hela fastigheten innan det tas något beslut om hur man ska gå vidare.

Patrik Fornander (M), ordförande i teknikutskottet, föreslog att projektet skulle avbrytas tills dess att det finns en plan för hur kommunen ska använda lokalerna. Han ville även att förvaltningen ska utreda framtida ägarförhållanden för fastigheten.

Marina Isaksson (S) föreslog, som tillägg till ordförandes förslag, att ärendet återaktualiseras när ramavtal på byggsidan är klart.

Avbryter projektet

Teknikutskottet beslutade att tills vidare avbryta projektet, att uppdra till förvaltningen att utreda framtida ägarförhållanden för fastigheten och upprätta en plan för hur lokalerna ska nyttjas. Därefter ska förvaltningen återkomma till teknikutskottet. När ramavtal på byggsidan är klart ska ärendet återaktualiseras.

– Vi vill utreda hur det ser ut med hela fastigheten med bland annat hyreskostnader och kostnader, säger Patrik Fornander (M), ordförande i teknikutskottet, och förklarar att det nu handlar om att försöka ta ett totalt grepp om fastigheten.

Inget anbud

Fastighetsenheten fick tidigare i uppdrag att genomföra renovering av lokaler på Folkets hus. Det kom dock inte in något anbud på att genomföra renoveringen så därför har inte projektet kunnat genomföras under 2022.

– När vi gick ut och upphandlade så hade vi ingen som lämnade anbud på renovering. Vi vill inte gå ut igen med en upphandling innan vi har en total bild om vi ska sälja fastigheten eller behålla den, säger han och förklarar att även Socialdemokraterna var med på beslutet.

Artikeltaggar

BeslutBostad och byggenFastigheterMarina IsakssonPatrik FornanderRenoveringarSocialdemokraternaTeknikutskottetUpphandling

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.