Hoppa till huvudinnehållet

Filipstad tog åter igen en vinst

Publicerad:
Under onsdagskvällen mötte Filipstad Hultsberg i Filipstads sporthall.
Under onsdagskvällen mötte Filipstad Hultsberg i Filipstads sporthall. Foto: Pernilla Möllberg

Det fortsätter att gå som tåget för Filipstads IBK som under onsdagskvällen vann över Hultsberg på hemmaplan, Filipstads sporthall, med siffrorna 10-5 (4-0, 3-2, 3-3). Det var den tionde vinsten i rad för FIBK.

– Vi rullar på bra i första perioden och får igång ett bra spel. Tyvärr drabbas vi av två stukade fötter så det blir lite rörigt i laget. I andra och tredje får vi ändra om i laget på grund av fler skadade, så några spelare får spela på ovana positioner. Trots många skador så genomför vi matchen på ett bra sätt och jag är så stolt över tjejerna, att de aldrig slutar att kämpa, säger Filipstad IBK:s tränare Lena Degerstedt.

Filipstad ryckte åt sig stor ledning under den första perioden med 4–0 genom mål av Jozefine Granfeldt, Julia Endl, Lhea Svensson och Filippa Persson.

Även i den andra perioden var Filipstad det starkaste laget och när man gick till paus ledde de med 7–2.

I den tredje gjorde Filipstad och Hultsberg tre mål var och matchen slutade 10–5.

Filipstad IBK:s Lova Haraldsson stod för ett mål och två assists och Jozefine Granfeldt gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Jozefine Granfeldt gjorde ett mål plus spelade fram till två mål.
Jozefine Granfeldt gjorde ett mål plus spelade fram till två mål. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Onsdagens resultat innebär att Filipstad IBK är kvar i serieledning efter tio raka vinster.

Nästa match för FIBK blir mot Skoghall och matchen spelas på söndag, den 19 februari, på hemmaplan i Filipstads sporthall.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKHultsbergInnebandyJulia EndlSkoghall

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.