Hoppa till huvudinnehållet

Fiskarna var inte på hugget – men Leo fick en härlig dag på isen

Publicerad:
Nordmarks friskvårdsklubb höll en fisketävling på Gäddtjärnen i lördags. Två av dem som deltog i tävlingen var Leo Rimbjer och hans pappa Patric Rimbjer.
Nordmarks friskvårdsklubb höll en fisketävling på Gäddtjärnen i lördags. Två av dem som deltog i tävlingen var Leo Rimbjer och hans pappa Patric Rimbjer. Foto: Filip Kowalski

En härlig dag ute på isen.

Det var vad deltagarna i Nordmarks friskvårdsklubbs pimpelfisketävling fick i lördags.

– Det bästa är att fiska, säger Leo Rimbjer om vad som är tävlingens höjdpunkt.

Under en klarblå himmel höll Nordmarks friskvårdsklubb sin tävling i pimpelfiske i lördags.

I Gäddtjärnen mellan Motjärnshyttan och Sandsjön fick deltagarna borra sig genom ett 40 centimeter tjock islager för att ha en chans att lura upp alla abborrar, gäddor och mörtar.

Leo Rimbjer gjorde vad han kunde för att få napp, men fiskarna var inte riktigt på hugget. Familjen gick dock inte till invägningen tomhänt då Leos pappa Patric Rimbjer lyckats att få upp en liten abborre.

– Det är bra, säger Leo Rimbjer om känslan att vara ute och fiska.

Det sägs att du hade en fisk på kroken, men att den slet sig. Hur kändes det?

– Dåligt.

Var det en trekilosgädda kanske?

– Ja, svarar Leo Rimbjer med ett leende.

Inne på land kunde han summera en lyckad fisketävling, trots att fisken inte riktigt ville vara med i matchen. Under det kommande sportlovet hoppas han att kunna hitta på olika aktiviteter – och skulle sjöisarna få vara kvar skulle ha inte ha något mot en ny dag med pimpelfiske.

Nordmarks friskvårdsklubbs verksamhet bygger på att främja folkhälsan. Klubben driver bland annat ett gym i Nordmark och fisketävlingen var ett sätt att få intäkter till klubbkassan för att kunna hålla igång verksamheten.

Under fisketävlingen på Gäddtjärnen, som hade ett 30-tal deltagare, tog Ian Forsberg hem klassen för barn och ungdomar, medan Anders Eriksson vann klassen för vuxna fiskare.

Vid tillfället när FT hälsade på hos Leo Rimbjer och Patric Rimbjer på isen var fångsten en abborre.
Vid tillfället när FT hälsade på hos Leo Rimbjer och Patric Rimbjer på isen var fångsten en abborre. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FiskeFöreningslivMotjärnshyttanNyheterSandsjön

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.