Äldreläkare ska anställas i Filipstad - ska förbättra vården

Publicerad:
Socialchef Åsa Andersson informerade om pågående verksamhet inom den sociala sektorn. Foto: Privat

Under PRO:s månadsmöte informerades bland annat om ett projekt som pågår för att förbättra vården för äldre i Filipstad. Det är Region Värmland som ska anställa en äldreläkare till Filipstad i projektet förstärkt äldrevård.

Socialchef Åsa Andersson informerade om pågående verksamhet inom den sociala sektorn. Hon berättade bland annat om de olika projekt som pågår, bland annat planeras det alltså för att anställa en äldreläkare i projektet förstärkt äldrevård i Filipstad.

– Det handlar om att ha en läkare som ska vara nischad mot målgruppen äldre och även göra hembesök, berättar Åsa Andersson och förklarar att det handlar om en kvalitetsförbättring.

Dessutom planeras för ett mobilt närvårdsteam för östra distriktet. Det pågår ett nationellt arbete som kallas nära vård där vi är och bor.

– Det finns i andra delar av Värmland, säger Åsa Andersson.

Få stöd

Karin Paulsson informerade om Anhörighetsföreningen i Filipstad, som är en del av Anhörigas riksförbund. Till föreningen kan man vända sig för att få stöd, samt prata om demens och olika sjukdomar. Föreningen i Filipstad behöver fler medlemmar som kan hjälpa till.

Ayla Iversen, från ABF, informerade om pågående kurser; bland annat Gustafsvik, telefonkurs, samt kommande filmcirkel och bokcirkel.

Mattias Karlsson, föreståndare på Folkets Hus, berättade om opera på Bio, en operaföreställning som kan upplevas på bioduken i Folkets Hus.

Mattias Karlsson, föreståndare på Folkets hus, och Ayla Iversen från ABF.
Mattias Karlsson, föreståndare på Folkets hus, och Ayla Iversen från ABF. Foto: Privat

Sören Mattsson informerade om årsmötet den 16 mars och berättade att motioner ska inlämnas senast den 6 mars. Mötet avslutades med kaffe och smörgås, lottdragning och en quiztävling.

Artikeltaggar

ABFÄldreomsorgÅsa AnderssonBemanningFilipstadHemtjänstPRORegion VärmlandVård och omsorg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare