Hoppa till huvudinnehållet

Delad pott för FIBK efter förlängning: ”Svackor som straffar oss direkt”

Publicerad:
Jacob Karlsson stod för två av Filipstads mål under tisdagens match mot Edebäck.
Jacob Karlsson stod för två av Filipstads mål under tisdagens match mot Edebäck. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I tisdags kväll åkte Filipstad till Ekshärad för att möta Edebäck på bortaplan. Matchen slutade oavgjort, ett resultat som tränare Morgan "Mojje" Lindgren inte är nöjd med.

– Vi borde ha vunnit, och det känns som en förlust trots att det slutade oavgjort, säger han.

Filipstads tränare Morgan Lindgren.
Filipstads tränare Morgan Lindgren. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Under tisdagens match mot Edebäck kom inte Filipstad in i matchen under den första perioden.

– Vi visste på förhand att det var en tuff bortamatch, Edebäck har en liten och trång hall och de har fördel av att spela på sin hemmaplan. Vi började matchen dåligt och kom inte upp i vår nivå först, vi fick en taskig start och hamnade i underläge, förklarar Morgan Lindgren och tillägger:

– Men sen spelade vi upp oss och blev bättre, växte in i matchen på ett bra sätt, men så fick vi några klassiska svackor som straffar oss direkt. Den sista perioden var vi bättre än Edebäck men vi fick inte in bollen helt enkelt. Deras målvakt står lite på huvudet och räddar poäng för dem.

Matchen slutade 7–7 efter förlängning.

– Det känns surt. Vi borde ha vunnit, och det känns som en förlust trots att det slutade oavgjort.

Härnäst väntar match redan på lördag igen.

– Vi möter serieledarna Hultsberg på lördag hemma i Filipstad. Vi har samma inställning nu som de tidigare matcherna att gå in för att vinna, att vi står för en bra match, en bra prestation. Vi ska jaga de poäng som finns kvar så vi slutar så bra till som möjligt i tabellen, avslutar Lindgren.

Artikeltaggar

EdebäckFilipstadFilipstads IBKHultsbergInnebandyMorgan Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.