Hoppa till huvudinnehållet

Fängelse efter buskörningar och hot mot poliser

Publicerad:
En man har dömts för hot mot tjänsteman, sabotage mot blåljusverksamhet och ett stort antal fall av olovlig körning.
En man har dömts för hot mot tjänsteman, sabotage mot blåljusverksamhet och ett stort antal fall av olovlig körning. Foto: Johan Nilsson/TT

En man hemmahörande i Hagfors kommun har dömts till fängelse för ett stort antal fall av olovlig körning och hot mot tjänsteman samt sabotage mot blåljusverksamhet.

Mannen som är i 30-årsåldern är sedan tidigare välkänd av polisen. Det var i september förra året som polisen åter åkte till mannen, och hans sambos, bostad. I samband med besöket var han aggressiv och ska ha uttalat olika former av hot mot poliser i allmänhet och de ditkallade poliserna i synnerhet.

Mannen ska bland annat ha hotat med att bussa sina hundar på poliserna och han ska även ha uttryckt att han har kontakter med MC-gäng samt att Malexander-morden var bra och att poliser borde mördas.

Det fick kallas förstärkning för att lugna ner situationen.

Mannen döms även för ett flertal fall av olovlig körning. Enligt domen har mannen kört såväl personbil som lätt lastbil på en rad olika platser i Filipstads kommun, Storfors, Karlskoga och Karlstad.

Brottet rubriceras som grovt eftersom det skett vanemässigt. Mannen nekar till samtliga brott. Han döms nu till åtta månaders fängelse och ska stanna kvar i häkte till dess att straffet kan verkställas.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFängelseFilipstadHagforsHotKarlskogaKarlstadOlovlig körningStorfors

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.