Hoppa till huvudinnehållet

Reducerad hyra för bowlinghallföreningen - vatten läckte in

Publicerad:
Bowling är en populär aktivitet.
Bowling är en populär aktivitet. Foto: Göran Persson

Bowlinghallföreningen får reducerad hyra under ett antal månader på grund av de störningar som varit under byggnationen av den nya simhallen. Det beslutade kultur- och föreningsutskottet.

Föreningen får en reducerad hyra med 70 procent under perioden 1 maj till 31 december förra året. Det innebär att föreningen ska betala 30 procent av halva hyran, eftersom det inte utgår kommunalt bidrag för den andra halvan. Hyran för januari i år reduceras med 20 procent.

Betydande störningar

Under perioden maj till december förra året var det omfattande störningar på grund av ombyggnationen av den nya simhallen. Bland annat påverkades tillgängligheten, det var kyliga lokaler, ventilation fungerade inte och vatten läckte in.

Under senare delen av januari i år har det dessbättre inte varit några sådan störningar. Det sista som kunde tas i funktion var ventilation.

Både kanslichef, fastighetschef och projektansvarig har haft en dialog med föreningen om situationen.

Kommunalt bidrag

Sedan år 2018 har bowlinghallföreningen ett hyresavtal med Filipstads kommun. Föreningen får ett kommunalt bidrag till halva hyran.

Under coronapandemin var det inte möjligt att bedriva någon verksamhet alls och därför tog kommunen beslut om att föreningen fick hyresfrihet i flera omgångar.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBowlingFilipstads kommunKulturMiljöVattenVentilation

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.