Varför så bråttom i trafiken? Och håll koll på ljusen!

Publicerad:
Utanför Stjärnskolan i Filipstad kan det åka förbi många bilar under vardagarna. Insändarskribenten oroas dock över att förhållandevis många förare kör sina bilar med trasiga ljus och i för hög hastighet i förhållande till vad som är tillåtet. Foto: Filip Kowalski

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hej på er!

Efter att ha varit sjuk ett tag har jag nu kunnat sitta vid köksbordet och titta ner på trafiken utanför fönstret.

Och se där, det var många bilar som åker förbi med minst ett trasigt ljus. När jag under en timme skrev ner antalet bilar med trasiga ljus blev summan 40.

Det var tio bilar utan ljus bak, alltså inget ljus i den änden av bilen. Sammanlagt passerade 63 bilar under timmen för noterandet.

Vi har en skola från förskoleklass till årskurs 3 tror jag här vid gatan. Intill skolan finns även en sporthall. Hastighetsbegränsningen är satt till 30 kilometer i timmen från klockan 07.00 till 17.00.

Folk kommer i sina bilar och hämtar barnen sen börjar racertävlingen så fort barnen kommit in i bilen. Jag förstår inte varför de har så bråttom med barn i bilen (polisen var här en dag och tog tre körkort, dessutom bötfälldes många bilister).

Många klagar på A-traktorerna men de blir omkörda på 30-sträckan. Det är ett fåtal som håller hastigheten. Vi har mätt hastigheten här till mellan 50 och 75 kilometer i timmen på vissa bilar, men så fort en polisbil skymtas här lugnar de flesta ner sig.

Allt från sjuklingen för nu, men jag ska var hemma några veckor till så det kan bli en bulle och kaffe fler dagar vid fönstret.

MHF Östra Värmland

Artikeltaggar

KörkortMHFSkola och utbildningTrafikTrafikkontrollerVärmlands län

Läs vidare