Hoppa till huvudinnehållet

Heroisk insats när Filipstad vann – seriesegern nära

Publicerad:
När Filipstad hade svårt att få ihop lag till söndagens bortamatch plockade Linn Jansson ner klubban från hyllan för ett tillfälligt gästspel.
När Filipstad hade svårt att få ihop lag till söndagens bortamatch plockade Linn Jansson ner klubban från hyllan för ett tillfälligt gästspel. Foto: Filip Kowalski

Filipstads damlag fortsätter gå som tåget.

På söndagen slog man Dottevik U på bortaplan. Kvällen innan matchen fick man inte ihop lag men motståndarna ville inte flytta matchen. Trots det gjorde Filipstad en heroisk insats och vann med 3–2.

På lördagen fick tränare i Filipstad, Lena Degerstedt, flera återbud och hade bara åtta spelare inför matchen mot Dottevik. De försökte flytta matchen men motståndarna gick inte med på det.

– Vi hade flyttat denna match för att de inte hade lag men de ville inte göra detsamma. Vi fick välja mellan att lämna WO eller spela, så vi hade inget val, säger Lena Degerstedt.

På söndagsmorgonen började jobbet med att få ihop ett lag.

– Totalt fick jag med 10 utespelare och 1 målvakt. Av utespelarna var en målvakt som aldrig spelat ute och Linn Jansson gjorde comeback. Hon hade inte spelat på tre år, förklarar hon.

Med de förutsättningarna trodde hon det skulle bli svårt att vinna.

– Det kändes inför som ett stort och svårt projekt men de här tjejerna ger verkligen allt när det väl gäller.

Planen i den första perioden var att backa hem och kontra på motståndarna.

– Vi stressade i början och det är inte vårat sätt att spela på. I andra perioden lugnade vi ner det och den sista delen av matchen får vi ändå till ett spel. Alla gjorde verkligen sitt bästa, säger hon.

Kan fira segern till helgen

I och med segern är Filipstad ytterst nära seriesegern. Med två matcher kvar att spela har man ett försprång på sex poäng. Dessutom har Filipstad en betydligt bättre målskillnad än Grums på andra plats. Grums har 42 i målskillnad och Filipstad 80.

– Eftersom vår målskillnad är så pass mycket bättre är det i princip klart. Det är dock inget vi pratar om i gruppen utan vi tar en match i taget, förklarar hon.

Hur känns det att seriesegern mer eller mindre är klar?

– Fantastiskt! Det är ingenting jag trodde när jag gick in i det här.

Kommande match spelas till helgen och om Filipstad tar minst en poäng är seriesegern definitivt klar.

– Vi möter Dottevik igen fast på hemmaplan. Då har vi förhoppningsvis ”normalt” lag igen, säger hon avslutningsvis.

Artikeltaggar

DottevikDotteviks IFFilipstadGrumsInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.