Hoppa till huvudinnehållet

Lesjöfors/Filipstad blir fyra – förlust i säsongens sista match

Publicerad:
Jesper Gjermandsen fick och hans lagkamrater i Lesjöfors/Filipstad avslutade säsongen med en förlust mot Örebro/Köping. Jesper kan nu blicka fram mot nästa säsong då Lesjöfors IF ska fira sitt 100-årsjubileum.
Jesper Gjermandsen fick och hans lagkamrater i Lesjöfors/Filipstad avslutade säsongen med en förlust mot Örebro/Köping. Jesper kan nu blicka fram mot nästa säsong då Lesjöfors IF ska fira sitt 100-årsjubileum. Foto: Filip Kowalski

Efter en trög start på säsongen kom Lesjöfors/Filipstad igång rejält. Inför den sista matchen hade man chans på en topplacering. Örebro/Köping blev för starkt i sista matchen och vann med 5–3.

Därmed slutar Lesjöfors/Filipstad fyra i serien.

Med 13 minuter kvar av matchen tog Lesjöfors/Filipstad ledningen med 3–2. Inom loppet av två minuter hade Örebro/Köping hunnit kvittera och skjutit in ledningsmålet.

– Jag tyckte vi hade dem med kvarten kvar. Men vi drog på oss en del onödiga utvisningar och de satte sina chanser, säger tränare i Lesjöfors/Filipstad, Jonas Nilsson.

Tuff start på säsongen

I halvtidsvilan stod det 2–1 i Lesjöfors/Filipstads favör.

– Vi hade det jobbigt i början men försvarade oss bra. Sen kom vi igång och hade lite chanser som vi inte satte men de var bra.

I och med segern tog Örebro/Köping ett stort kliv mot seriesegern. Lesjöfors/Filipstad har säkrat fjärdeplatsen i tabellen.

– Det blir konstiga säsonger när vi är så långt efter när serien startar på grund av våra förutsättningar. Men efter jul är det helt klart godkänt, säger han.

Något som Jonas tycker varit positivt är uppslutningen på träningar.

– Andra halvan har det varit bra med folk, vilket är kul. Det var flera som tyckte säsongen tog slut för fort.

Hur ser det ut inför nästa säsong?

– Jag vet inte hur det kommer se ut men vi ska absolut försöka fortsätta. Det är tunt på ledarsidan och i styrelsen och det blir mycket jobb på några få. Dessutom fyller Lesjöfors IF 100 år nästa år vilket är otroligt med tanke på förutsättningarna vi ha, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

BandyFilipstadJonas NilssonLesjöforsLesjöfors IFÖrebroTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.