Hoppa till huvudinnehållet

Slutbesiktning av simhallen närmar sig - vattnet värms i bassängerna

Publicerad:
Simhallen i Hällefors är snart färdigbyggd.
Simhallen i Hällefors är snart färdigbyggd. Foto: Hällefors kommun

Det återstår bara några veckor innan simhallen i Hällefors är klar. Vattnet är redan påfyllt i bassängerna. I slutet av mars beräknas slutbesiktningen genomföras.

– De håller på att värma vatten i bassängerna. Slutbesiktning ska ske den 20-23 mars, berättar Peter Wiker, utvecklingsstrateg i Hällefors kommun, och förklarar att invigningen är planerad till den 6 maj i år.

Tre personer har anställts för att arbeta i den nya simhallen.

– Det är en chef och två personal. Sedan kommer det troligen att behövas vikarier, säger han.

I april påbörjas markarbeten runt badhuset. Det blir även ett möte kring justeringar av områdets utformning.

Vilka markarbeten ska göras runtom badhuset?

– Det är iordningställande av parkmiljön. Sedan kommer vi jobba lite med parkeringen, eventuellt blir det asfaltering av den inre parkeringen.

Enligt kommunen så är byggåtgärderna i badhusdelen nästan klara. Nu pågår arbetet med installationer och en del detaljer.

Det enda som är försenat är exempelvis leveransen av inventarier. Arbetet pågår även med att färdigställa entrérummet. Dessutom genomförs olika förbesiktningar av byggnaden.

Monterar solceller

Det pågår även montage av det höj- och sänkbara golvet, samt lyftbordet. Driftsättningen av vattenreningen pågår och styrsystemet har provats. Arbetet med den yttre panelen håller på att slutföras. Det pågår även montering av solceller.

Entreprenörer som arbetar med åtgärder inne i ishallen har påbörjat sitt arbete. Framförallt är det byggnation av ett kök till fikaserveringen som har startat. Det är gamla vaktmästeriet som byggs om till ett kök.

– De har rensat ur det gamla börjat bygga upp ett nytt kök. Men det kan inte göras färdigt förrän slutbesiktningen av simhallen är gjord.

Många intresserade

En ansökan har lämnats in till miljö- och byggkontoret om verksamhetsstart till den 29 mars.

Många simhallar runtom i landet har fallit för åldersstrecket - därför pågår planering och byggnation av nya badhus på flera orter.

Peter Wiker får både telefonsamtal och besök av representanter från andra kommuner som planerar eller bygger badhus.

– Vi har mycket diskussioner med andra kommuner som också bygger badhus.

Artikeltaggar

ByggnationHälleforsMiljöSolcellerVatten

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.