Hoppa till huvudinnehållet

Seriesegern i hamn för FIBK – men tackar nej till division 1

Publicerad:
När domaren blåste av matchen firade Filipstad med guldhattar och t–shirts. Det riktiga firandet kommer senare.
När domaren blåste av matchen firade Filipstad med guldhattar och t–shirts. Det riktiga firandet kommer senare. Foto: Privat

I söndags säkrade Filipstads damer seriesegern i division två när man vann mot Dotteviks U med 12–1. Trots seriesegern har Filipstad beslutat att tacka nej till spel i division ett kommande säsong.

Filipstad gjorde processen kort med Dottevik. Efter första perioden hade man gått ifrån till en 7–0 ledning.

– Vi gjorde första målet efter nio sekunder. Alla var tillbaka i laget och spelet flöt på riktigt bra. Tjejerna gav verkligen allt, säger tränare i Filipstad, Lena Degerstedt.

I andra perioden tappade man spelet och släppte in ett mål.

– Det är inte lätt att hålla tempot uppe när vi leder med 7–0. I tredje rycker vi upp oss och spelar bättre igen, säger hon.

När domaren blåste av matchen firade Filipstad med guldhattar och t–shirts. Det riktiga firandet kommer senare.

– Vi sparar på det riktiga firandet tills säsongen är färdigspelad, säger hon.

Ingen uppflyttning

Hur ser det ut inför kommande säsong?

– Vi har tackat nej till spel i division ett. Det var ett majoritetsbeslut som vi kommit fram till.

Det finns flera anledningar till att man valt att vara kvar i division två.

– Jag tog upp det redan i januari och gav dem en vecka att fundera och känna efter vad man vill. Sedan hade jag ett individuellt samtal med tjejerna där jag ställde tre frågor. Efter det kom vi fram till att vi inte är redo, förklarar hon.

Betydligt tuffare

En uppflyttning till division ett skulle innebära flera förändringar.

– I så fall skulle vi behöva träna tre gånger i veckan. Bortamatcherna skulle bli betydligt längre och fler matcher skulle spelas på veckodagarna. Många jobbar och har inte möjlighet till det samtidigt som de yngre går i skola, säger Lena.

Beslutet om uppflyttning vid serieseger måste tas innan 31:a januari. Därför började man tidigt diskutera frågan i gruppen.

– Vi kände att vi inte vill stå i augusti och komma på att det inte går ihop. I så fall skulle vi hamna i division tre, förklarar Lena.

Hur ser din framtid i tränarrollen ut?

– Jag vet inte. Om tjejerna vill att jag ska vara kvar som huvudansvarig så finns chansen att jag blir det. Men på något sätt kommer jag finnas runt laget.

Säsongens sista match spelar Filipstad till helgen mot Grums som ligger tvåa i tabellen under helgen.

Artikeltaggar

DottevikFilipstadFilipstads kommunGrumsInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.