Hoppa till huvudinnehållet

Vi i Persbergsbygden ansöker om bidrag till köksrestaurering

Publicerad:
Persbergsdagen brukar locka många besökare. På bilden syns klubbstugan.
Persbergsdagen brukar locka många besökare. På bilden syns klubbstugan. Foto: Göran Persson

Föreningen Vi i Persbergsbygden ansöker om bidrag ur fonderade bygdemedel för restaurering av köket i klubbstugan. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig positiv till ansökan - ett yttrande som skickas till länsstyrelsen.

Länsstyrelsen behöver ha samråd med berörda kommuner innan beslut om bidrag fattas. Därför togs ärendet upp i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Det kräver ett yttrande från kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att ställa sig positiv till Vi i Persbergsbygdens ansökan om bygdemedel - så det kommer att skickas in till länsstyrelsen innan man där tar beslut om pengarna. För det är därifrån de ansöker om pengarna - så det är ingen kostnad för kommunen, säger Christer Olsson (M), ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Ändrad planlösning

Föreningen planerar både en ändrad planlösning och restaurering av köket. Den beräknade byggtiden är cirka fyra veckor. Föreningen ansöker om bygdemedel på 37 635 kronor. Den egna insatsen uppgår till 25 090 kronor.

Den nuvarande planlösningen innebär att alla gäster måste passera genom köket för att nå toaletter och entré - detta är något som inte är lämpligt med tanke på livsmedelshanteringen.

Ny passage

Planen är att ta upp en ny passage mellan samlingslokalen och entré/toaletterna. Dessutom planerar man att sätta in ett nytt kök, det nuvarande köket var begagnat när det sattes in i början på 90-talet.

Hoppborgen är ett populärt inslag under Persbergsdagen.
Hoppborgen är ett populärt inslag under Persbergsdagen. Foto: Göran Persson

Bedömningen är att det nya köket kommer att bli ett lyft för barn/ungdomsverksamheten då man till exempel kan ordna taco- och pizzakvällar där ungdomar kan delta i matlagningen.

Artikeltaggar

BeslutChrister OlssonKommunstyrelsenNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.