Hoppa till huvudinnehållet

Sista matchen spelad för FIBK – Lindgren summerar säsongen

Publicerad:
Filipstads Jacob Karlsson i en närkamp.
Filipstads Jacob Karlsson i en närkamp. Foto: Kajsa Juslin

I fredagskväll åkte Filipstads herrlag till Karlskoga för säsongens sista match. Mötet blev för tufft för FIBK som förlorade matchen med 4–8.

– Vi kom inte upp i vår nivå, säger Morgan "Mojje" Lindgren, Filipstads tränare.

Filipstads Henrik Nordblad får fatt i bollen.
Filipstads Henrik Nordblad får fatt i bollen. Foto: Kajsa Juslin

Han menar att det märktes att Karlskoga hade mer att spela för än Filipstad.

– Karlskoga hade chans på fjärdeplatsen på målskillnad och det märktes att de hade något att spela för. Man säger att motivation slår klass och Karlskoga var helt enkelt mer motiverande än oss. De var bättre för dagen än vad vi var, säger han och tillägger:

– Det ska även tilläggas att Sebastian Niittymäki saknades, och sådant märks.

Matchen mot Karlskoga var den sista för säsongen och Filipstad hamnade tillslut på en sjundeplats i serietabellen.

Filipstad förlorade i säsongens sista möte. Karlskoga vann matchen med 8–4.
Filipstad förlorade i säsongens sista möte. Karlskoga vann matchen med 8–4. Foto: Kajsa Juslin

Lindgren summerar säsongen:

– Vi hade en väldigt tuff början med många uddamålsförluster. Vi spelade bra innebandy men allt grinade liksom emot oss. Det var som att det gick troll i allt vi gjorde i början. Uddamålsförlusterna gjorde att vi tappade självförtroendet och rädslan att förlora blev för stor. Bristen på självförtroende fanns med oss rätt länge in på säsongen, säger han och tillägger:

– Jag som tränare blev även ifrågasatt och det gjorde att det spred sig en oro i gruppen, så det var fler faktorer som spelade in.

Morgan "Mojje" Lindgren, tränare för Filipstad.
Morgan "Mojje" Lindgren, tränare för Filipstad. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Målsättningen för säsongen var att hamna topp fyra, något man misslyckades med.

– Det blev en sjundeplats och målet på topp fyra försvann med så många uddamålsförluster, de ger ju inga poäng, men efter jul- och nyårsuppehållet vände det för oss. Då fick vi in Henrik Nordblad och då hände något med gruppen. Det blev en bra seger mot Arvika efter uppehållet och Nordblad bidrog med mycket. Efter den segern visade vi att vi är ett lag som skulle varit med i toppen. Vi tog plötsligt poäng mot topp fyra-lagen och vann även sådana möten. Vår formtopp kom försent helt enkelt.

Nu är som sagt säsongen över för den här gången men man har redan nu börjat blicka framåt.

– Just nu ska vi väl analysera varför det blev så här, att det blev som det blev, för något blev ju fel. Vi måste ta reda på vad som varit problemen. Sedan har vi redan i dagsläget gjort klart med flera spelare som valt att förlänga sina kontrakt med föreningen.

Hur ser du på din egen framtid inom föreningen, kommer du stanna som tränare?

– Jag har mitt hjärta i Filipstad och kommer alltid att ha det, men nu är det upp till spelare och styrelse att analysera och diskutera vad som blir bäst för laget, om de vill ha mig kvar eller inte.

Det bästa och det sämsta med säsongen?

– Det sämsta har varit alla uddamålsförluster helt klart. Det bästa är att vi har en riktigt stark grupp som trots att det gått extremt dåligt sportsligt hållit i hop och visat en jävla bra inställning, avslutar Morgan "Mojje" Lindgren.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKFilipstads kommunHenrik NordbladInnebandyKarlskogaMorgan Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.