Hoppa till huvudinnehållet

Bandysäsongen slut – Johannes och Frillesås kvar i Elitserien

Publicerad:
 Johannes Gustavsson från Lesjöfors och hans Frillesås klarade sig kvar i högsta serien.
Johannes Gustavsson från Lesjöfors och hans Frillesås klarade sig kvar i högsta serien.

I sista matchen avgjordes det. Johannes Gustavsson från Lesjöfors och hans Frillesås klarade sig kvar i högsta serien. Efter två säsonger på västkusten är framtiden oviss för bandymålvakten.

Johannes Gustavsson från Lesjöfors har precis avslutat sin andra säsong i Frillesås. Man hamnade sist i tabellen och behövde därmed kvala för att hålla sig kvar. Söndagens 5–1 seger mot Åby/Tjureda gjorde att Frillesås blev helt klara för spel i Elitserien nästa säsong.

Hur känns det att ni är klara för spel i Elitserien?

– Det har varit tight hela vägen men det är en lättnad nu när det är klart, säger Johannes Gustavsson.

Trots att Frillesås slutade sist i Elitserien tycker Johannes att man gjort en okej säsong.

– Vi kommer sist men har ändå gjort en godkänd säsong. Det har varit en hel del uddamålsförluster men vi har inte varit totalt utspelade i matcherna. Dessutom är den en hel del nya unga spelare i laget.

Hur har din säsong varit?

– Jag har varit given etta i år. Lagkamraterna säger att de är trygga med mig där bak vilket är kul att höra. Säsongen i sin helhet har gått bra.

Johannes framtid i Frillesås är inte självklar och han har ännu inte tagit något beslut om framtiden.

– Just nu har jag ingen aning hur det blir. Frillesås har varit tydliga med att de vill att jag stannar. Vi spelar utomhus och vintern på västkusten är inte den bästa så det har tagit bort glädjen lite, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

ÅbyBandyFrillesåsJohannes GustavssonLesjöforsVinter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.