Hoppa till huvudinnehållet

Renovering för 10 miljoner: ”Vi gör allt för våra kunder”

Publicerad:
Joakim Knutsson är platschef för Pekås i Filipstad, en livsmedelsbutik som nyss genomgått en stor renovering.
Joakim Knutsson är platschef för Pekås i Filipstad, en livsmedelsbutik som nyss genomgått en stor renovering. Foto: Pernilla Möllberg

Joakim Knutsson är platschef för matvarubutiken Pekås i Filipstad. Han tillträdde den 1 september förra året och nu är han med och genomför en omfattande upprustning av hela butiken.

– Det är en betydande renovering på cirka 10 miljoner kronor. Vi satsar stort, vi gör allt för våra kunder, säger han.

I Pekåsbutiken i Filipstad andas det nytt och fräscht. En omfattande renovering pågår och platschefen Joakim Knutsson följer ombyggnationen med stor entusiasm.

– Det är en betydande renovering på cirka 10 miljoner kronor, man kan säga att vi byter i princip ut nästan allt. Förutom renovering av lunchrum och kontor, så byter vi ut hela kyl- och frysanläggningen samt alla kyl- och frysdiskar. Och alla nya kylar och frysar har nu fått lock och dörrar, berättar Joakim.

Och fortsätter:

– Dessutom har vi byggt en hel ny mejerikyl och nya kassadiskar, oljepannan har vi kastat ut och istället ersatt med bergvärme. Och eftersom vi har ett miljötänkande rakt igenom, så har vi även bytt ut all belysning till led, säger han.

Lång erfarenhet

Joakim började som platschef i Filipstad den 1 september i fjol, men har tidigare varit verksam som chef i andra Pekåsbutiker runt om i Värmland och besitter därmed en lång erfarenhet av branschen. Den unga platschefen är bosatt i Lindfors och trivs ypperligt med att arbeta i Filipstad. Dessutom upplever han att pendlingsavståndet från hemorten till arbetsplatsen är på ett lagom avstånd.

– Renoveringen av Pekåsbutiken omfattar inte bara butikslokalerna, även utsidan kommer att få ett rejält ansiktslyft. Vi ska även byta hela fasaden på byggnaden, en helt ny plåtfasad ska på plats och så ska en sockel byggas för att omringa byggnaden. Hela parkeringen ska målas om och en speciell personalparkering ska också byggas, avslöjar Joakim.

Även fasaden ska få ett ansiktslyft med ny plåt samt en sockel runt byggnaden.
Även fasaden ska få ett ansiktslyft med ny plåt samt en sockel runt byggnaden. Foto: Pernilla Möllberg

Butikskedjan Pekås såg dagens ljus 1981 och bildades av Per-Inge Karlsson som inspirerats av den tyska lågpriskedjan Aldi. Pekås är sedan 1999 ett dotterbolag till Coop Värmland, och lokalerna som inhyser Pekås i Filipstad har tidigare varit en lastbilslokal. I Filipstad har man i nuläget 9 personer anställda och både de och Joakim märker att deras kunder nu är mer medvetna och tänker på vad de köper.

Lågprisvarukedja

– Men vi är ju trots allt en lågpriskedja, så jag tycker att vi klarat oss bra. Hela projektet vad gäller ombyggnationen är väldigt kul och inspirerande och det viktigaste för oss är att det ska bli så bra som möjligt för kunderna, förklarar Joakim.

Knutsson stortrivs med jobbet och det roligaste enligt honom, är att han får träffa mycket folk och att arbetsuppgifterna är omväxlande.

– Tiden går så fort och det är bara roligt. Kunderna är nyfikna på renoveringen och de tycker att det är enbart kul. Jag får bara positiva kommentarer, berättar han.

Joakim vill passa på att berömma byggnadsarbetarna som får arbetet att fortskrida på det allra smidigaste sätt, butiken håller ju trots allt öppet samtidigt som renoveringen pågår. Till exempel har man gjort diverse golvarbeten nattetid, allt för att inte störa kunderna.

Nyinvigning

– Vi påbörjade renoveringen i början av året och planen är att vi ska vara klara innan semestern. Då ska vi slå på stort med nyinvigning med diverse överraskningar, utlovar platschefen.

Nya kyl- och anläggningar är en del av renoveringen.
Nya kyl- och anläggningar är en del av renoveringen. Foto: Pernilla Möllberg

Artikeltaggar

BergvärmeButikerCoop VärmlandFilipstadHandelLindforsPekåsRenoveringarVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.