Dumma misstag som kunde varit sjukt stora problem – om de inte upptäckts

Publicerad:
Städvagnen visade sig vara en stinkvagn. Foto: Adina Magnusson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ibland tror man att nåt är riktigt ordentligt knas, men så visar det sig att det bara är ett dumt misstag. Ibland har man tur, det där riktigt jobbiga problemet visar sig vara ett fånigt misstag. Ibland så fånigt att det nästan blir pinsamt.

Som när det luktade as i källaren. Vi hade inte bott så jättelänge i huset och en solig sommardag började det lukta. Vi snackar inte om lite heller, det stank.

En annan luktincident inträffade nyligen på en nyhetsredaktion nära dig. Det luktade riktigt spektakulärt på toaletten.

Frågan var om det var något djur som krupit in och dött någonstans eller om det blivit knas med avloppet.

Oavsett såg jag kronorna fladdra iväg från kontot och hur semestern skulle bli ett kaotiskt bygginferno istället för mysiga sommardagar med familjen.

Det visade sig varken vara avloppsläcka eller ett dött djur. Det var något mer potent stinkande än så.

En av mina bröder och hans familj var och hälsade på och min bror var på den tiden en hängiven löpare och han hade hängt upp sina träningskläder på tork i källaren.

Japp. Ni har rätt. Tydligen finns det löpare som inte tvättar träningskläderna varje gång de använt dem. Usch.

Jag föreslog att brorsan kunde få låna tvättmaskinen. Jag kan erkänna att det förvisso var med viss tvekan, vem vet hur tvättmaskinen skulle se ut inuti efteråt?

Brorsan tackade nej och berättade glatt att han brukade hänga upp löparstassen på insidan av deras sovrumsdörr. ”Undra på att det inte blir fler barn” utbrast jag. Löparkläderna fick han hänga på tork utomhus. Bredvid komposten, där skulle de göra minst skada.

En annan luktincident inträffade nyligen på en nyhetsredaktion nära dig. Det luktade riktigt spektakulärt på toaletten.

Alltså, det är egentligen inte så himla konstigt. Jag vill inte döma mina kollegor eller så, men vi är bara människor.

Men det konstiga är att det finns fönster på toan, det går att vädra. Trots försök med det ville inte stanken ge sig. Vi kontrollerade vattenlås, möjliga läckor, tittade misstänksamt snett på varandra några dagar innan vi beslutade oss för att felsöka lite mer strukturerat.

Misstankar riktades mot städvagnen som på grund av platsbrist förvaras inne på toaletten.

Chefen kom på genidraget att släpa ut städvagnen och ställa den utanför toaletten för att se om stanken på toan upphörde. Det gjorde den.

Men tack så himla jättemycket chefen, genom att släpa ut städvagnen hamnade den så klart utanför mitt rum. Kul.

Det visade sig att det var moppar som städpersonalen lagt i blöt som hade legat till sig. Det var troligen ett helt ekosystem i den där hinken, härligt.

En annan tabbe står min mamma för, lite så där ofrivilligt. För många år sedan hade hon problem med att det smällde och knackade något förfärligt varje gång bilen svängde.

Hon bokade tid på verkstaden för att få hjälp. Tills vi upptäckte att en annan av mina bröder (japp, jag har flera) hade lagt golfbollar i handskfacket på väg hem från golfbanan och glömt dem där.

Det behövdes inget verkstadsbesök, problemet var lätt löst. Ett dumt misstag ledde till mycket huvudbry.

Artikeltaggar

ArbeteDjurFamiljSemester

Läs vidare