Hoppa till huvudinnehållet

Inget eget lag med i spelet – men lilla VM blir ett viktigt test för Filipstad

Publicerad:
Robert Hedlund ser fram mot söndagens slutspel i lilla VM i Filipstad.
Robert Hedlund ser fram mot söndagens slutspel i lilla VM i Filipstad. Foto: Filip Kowalski

På söndag kan det bli svårt att få parkering i trakten av Filipstads sporthall.

Bilar från hela länet väntas komma till Filipstad då innebandyklubben står som värd för slutspelet i Lilla VM för 14-åringar.

– Det kommer att bli ett litet test för oss som arrangörer, säger FIBK-ordföranden Robert Hedlund.

Visst har det hållits matcher med höga publiksiffror i Filipstads nya idrottshall.

Men söndagens slutspel i lilla-VM för 14-åringar kommer att bli det största heldagsarrangemanget hittills.

Lag från hela Värmland väntas komma till Filipstad för att göra upp om medaljerna.

– Det är slutspel på både flick- och pojksidan. Det är åtta matcher, om jag har räknat rätt, som ska spelas under dagen. Det börjar med semifinaler innan det blir matcher om tredje pris innan finalerna, säger Robert Hedlund som är ordförande i arrangerande Filipstads IBK.

Och fortsätter:

– Det här kommer att bli ett litet prov för oss. Vi arrangerade många turneringar förr i Spångbergshallen, men det var för många år sedan. Den här säsongen passade vi på att söka att få arrangera ett nytt lilla-VM och så fick vi det här – det ska bli jättekul.

Många funktionärer

Hela föreningen kommer att vara engagerad i lilla-VM. Ungdomslagen, damlaget, herrlaget och styrelsen har ställt upp med funktionärer. Det ska grillas hamburgare och det ska finnas personal i cafeterian, det är många bitar som ska stämma för att besökarna ska få en så bra upplevelse som möjligt i Filipstad.

– Det kommer folk hit från hela Värmland, men vi vet inte vilka lag som kommer hit än eftersom gruppspelet avgörs på olika håll under lördagen, säger Robert Hedlund.

Klart är dock att publiken inte kommer att få se något hemmalag.

– Tyvärr har vi inget lag i den här ålderskullen. Jag skulle gärna ha sett att vi hade ett lag på flicksidan och ett lag på pojksidan, men just nu har vi våra lag i andra årskullar, säger han.

Och fortsätter:

– För oss handlar det här om att genomföra arrangemanget på ett bra sätt så att vi i framtiden ska kunna söka fler arrangemang.

Robert Hedlund tror på ett evenemang med gott om folk på läktaren.

– Vi räknar med att det kommer 450-500 personer hit. Vi har ju alla deltagare – och många av dem kommer att ha sina föräldrar, syskon och kanske även mor- och farföräldrar och kompisar på plats, säger han.

Och tillägger:

– Vår hall är jättefin och det ska bli roligt att få visa upp den för stora delar av Värmland.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKFilipstads kommunGrillningInnebandyMedaljerSpångbergshallenTurneringarVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.