Hoppa till huvudinnehållet

Oppositionen nådde framgång i kommunstyrelsen – fick stöd av SD

Publicerad:
Cecilia Albertsson (M) är glad över att oppositionens förslag röstades genom i kommunstyrelsen.
Cecilia Albertsson (M) är glad över att oppositionens förslag röstades genom i kommunstyrelsen. Foto: Privat

S-styret i Hällefors kommun är väldigt tunt, partiet är beroende av att V och SD röstar med det för att få genom sin politik.

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen röstade SD istället under med M, C och GL och inte med S som man brukar – därmed får S svårt att driva sin politik gällande kommunens resultatmål.

Oppositionen i Hällefors kommunstyrelse fick igenom sitt förslag på resultatmål, liksom även förslaget om ekonomisk satsning av strategimedel, detta genom att SD valde att rösta med M, C, och GL:s förslag. Cecilia Albertsson (M) tycker att det är glädjande att deras förslag gick igenom.

– SD valde att rösta på vårt förslag, vilket naturligtvis var glädjande. Strategimedel kommer då bland annat föreningslivet till del, samt till en samlingslokal till motorburen ungdom. Det var ett högprioriterat förslag för oss. Vi upplever att det är ett stort behov i kommunen, det kommer att gagna många ungdomar, säger Albertsson.

Cecilia Albertsson spår att man framöver får se hur det politiska landskapet kommer att gestalta sig.

– Till exempel har ju V alltid stöttat (S) oavsett fråga. Vi får se hur det blir nu, det finns en möjlighet att partierna i fortsättningen kommer att rösta på själva sakfrågan från gång till annan. Nu har vi kommit igång med budgeten 2024, och vi har begärt information från enheterna vad de önskar framåt, meddelar Cecilia Albertsson.

Nytt uppdrag

Håkan Bergström (S) är tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen medan Annalena Järnberg är sjukskriven.

– Ja, SD valde att stödja oppositionens förslag, det handlade bland annat om att de prioriterade mer bidrag till föreningslivet. Naturligtvis är det ju alltid synd när man inte får igenom sina egna förslag, men det politiska landskapet i Hällefors är lite komplicerat, det är en svår situation, förklarar Håkan Bergström.

Och fortsätter:

– Vi har inga garantier hur till exempel SD kommer att rösta i olika frågor, S har ju inget regelrätt samarbete med dem på det viset. S hade dock velat satsa mer på välfärden, till exempel genom att erbjuda arbetskläder inom vården. Dessutom anser vi att det hade behövts ytterligare tio sommarjobbsplatser till ungdomarna. Förövrigt har det varit väldigt mycket att lära sig och oerhört mycket att sätta sig in i. I tisdags var det mitt första sammanträde med kommunstyrelsen, säger Håkan Bergström.

Artikeltaggar

Annalena JärnbergCecilia AlbertssonHälleforsHällefors kommunKommunstyrelsenPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.