Hoppa till huvudinnehållet

Pensionär ska betala tillbaka bostadstillägg – krav på 63 809 kronor

Publicerad:
En pensionär i Storfors har fått återbetalningskrav från Pensionsmyndigheten.
En pensionär i Storfors har fått återbetalningskrav från Pensionsmyndigheten. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

En pensionär har fått besked från Pensionsmyndigheten att hen ska betala tillbaka bostadstillägg för tre år. Anledningen är att pensionären haft för hög inkomst.

Pensionären som bor i Storfors har fått besked om att pensionen varit för hög och att hen inte hade rätt till bostadstillägg.

Orsaken är att Pensionsmyndigheten granskat pensionärens inkomster och sett att det även fanns tjänstepension vilket gör att personen kommit över den inkomst som man får ha för att få bostadstillägg.

Enligt Pensionsmyndighetens handlingar har inkomster för perioden februari 2020 fram till nu granskats och totalt ska pensionären nu betala tillbaka 63 809 kronor plus ränta på 2,24 procent.

Pengarna ska betalas in direkt, man har dock möjlighet att ansöka om att få dela upp kostnaden under max ett års tid, men då tillkommer extra avgifter varje månad.

Om man inte betalar lämnar Pensionsmyndigheten ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten.

Artikeltaggar

InkomstPensionPensionsmyndighetenPrivatekonomiStorfors

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.