Hoppa till huvudinnehållet

Kommunstyrelsen hedrade Catrin Marsell med en tyst minut

Publicerad:
Kommunstyrelsens sammanträde i onsdags inleddes med ljuständning och en tyst minut för Catrin Marsell, kommunens kanslichef. Kommunstyrelsens ordförande Christer Olsson (M) säger att det kommer att hållas en tyst minut även i kommunfullmäktige.
Kommunstyrelsens sammanträde i onsdags inleddes med ljuständning och en tyst minut för Catrin Marsell, kommunens kanslichef. Kommunstyrelsens ordförande Christer Olsson (M) säger att det kommer att hållas en tyst minut även i kommunfullmäktige. Foto: Filip Kowalski

Kommunstyrelsens sammanträde i onsdags inleddes med ljuständning och en tyst minut för kommunens kanslichef Catrin Marsell.

– Det här var det första sammanträdet i kommunstyrelsen som hon inte var med på, så vi tyckte att det var på sin plats att hedra minnet av henne på det här sättet, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Olsson (M).

Ett ljus hade ställts fram på mötesbordet inför onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige.

Innan politikerna och de närvarande tjänstemännen började med dagordningen tände de ljuset och höll en tyst minut för sin vän och kollega Catrin Marsell, Filipstads kommuns kanslichef som dog den 13 mars.

– Hon var bland annat mångårig sekreterare i kommunstyrelsen. Det kändes rätt att hålla en tyst minut för henne, säger Christer Olsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen sörjer sin kanslichef och medarbetare

Åsa Hååkman Eriksson (S) påminde efter den tysta minuten om att det finns en kondoleansbok för Catrin Marsell i kommunhuset för alla som vill skriva några ord.

Åsa Hååkman Eriksson (S) påminde om att det finns en kondoleansbok för Catrin Marsell att skriva i.
Åsa Hååkman Eriksson (S) påminde om att det finns en kondoleansbok för Catrin Marsell att skriva i. Foto: Filip Kowalski

Christer Olsson känner en tomhet och en saknad. Och han tror att han delar de känslorna med många som kom i kontakt med Catrin Marsell genom åren.

– Det kändes väldigt konstigt att hon inte var med på mötet. Det gick väldigt fort – hon jobbade fram till en och en halv vecka före sin död. Det råder fortfarande en chockartad stämning bland oss politiker och arbetskamrater, säger Christer Olsson.

En tyst minut för Catrin Marsell kommer också att hållas under nästa sammanträde av kommunfullmäktige den 20 april.

– Hon var även kommunfullmäktiges sekreterare i många år, säger Christer Olsson.

Och tillägger:

– Begravningen den 13 april i Filipstads kyrka är en öppen begravning, det innebär att alla som vill är välkomna till kyrkan och visa sitt deltagande.

Artikeltaggar

Åsa Hååkman ErikssonBegravningCatrin MarsellChrister OlssonFilipstads kommunFilipstads kyrkaKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMänskligt

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.