Dags att säga ja till vindkraften – här finns ett bra läge till kommunsamarbete

Publicerad:
Anders Nilsson tycker att den styrande majoriteten i Filipstads kommun borde ta chansen och satsa på vindkraft i kommunen, kanske i samarbete med Hällefors kommun. Foto: HP Skoglund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läste att Hällefors ska ta fram en vindbruksplan – bra initiativ!

I Filipstad har vi en plan sedan lång tid tillbaka. Att herr Olsson (M) (moderaternas kommunalråd Christer Olsson, reds anm) vill ha radioaktiva kärnkraftverk i kommunen var väl inte oväntat. Men om han vill bidra till att Sverige får mer och ofarlig el borde han och hans vapendragare i majoriteten låta investerare få bygga vindkraft i Filipstad.

Det beslutet kan han ta idag! Olsson vill gärna samarbeta med Hällefors – ta nu tillfället och var med i en stor satsning på vindkraft i våra båda kommuner. Regeringen med moderaterna i spetsen och näringslivet har ju också aviserat att vindkraft behövs i allra högsta grad för att vi ska få mer el NU! Inte om 25 år!

Politisk referensgrupp ska hjälpa till att ta fram vindbruksplan

För övrigt kan jag konstatera att som vuxen i vår kommun kommer det att bli än svårare att kunna få en andra chans till utbildning och att lära sig svenska. Med ett minimalistiskt förslag till komvux och förändring av SFI.

Anders Nilsson

Nykroppa

Vindkraft är en energikälla som skulle kunna bidra till mer till energiförsörjningen i Sverige. Anders Nilsson tycker att det är dags för Filipstad att utnyttja den vindbruksplan som finns i kommunen.
Vindkraft är en energikälla som skulle kunna bidra till mer till energiförsörjningen i Sverige. Anders Nilsson tycker att det är dags för Filipstad att utnyttja den vindbruksplan som finns i kommunen. Foto: Johan Nilsson/TT

Artikeltaggar

Anders NilssonChrister OlssonFilipstadHälleforsHällefors kommunInsändareMiljöNykroppaVindkraft

Läs vidare