Hoppa till huvudinnehållet

När hertigen sover håller Club Karl öppet: ”Pubkänsla med pubkäk”

Publicerad:
Snart öppnar Club Karl - när hertingen sover i Filipstad. Bakom nattklubben står entreprenören och politikern Gustaf ”Gurra” Ryhed.
Snart öppnar Club Karl - när hertingen sover i Filipstad. Bakom nattklubben står entreprenören och politikern Gustaf ”Gurra” Ryhed. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

På sex timmar tog förköpsbiljetterna till öppningskvällen slut. På påskafton den 8 april smäller det – då öppnar Club Karl i centrala Filipstad. En satsning Gustaf "Gurra" Ryhed gör för att få målgruppen 18 till 30 år att stanna och gå ut på hemmaplan.

– Det kommer vara pubkänsla med pubkäk, men även finnas dansgolv. Vi kommer ha DJ:s eller uppträdande varje gång vi har öppet, säger han.

Lokalen är inredd med flera olika möbelgrupper, från olika tidsepoker.
Lokalen är inredd med flera olika möbelgrupper, från olika tidsepoker. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

På Kungsgatan 15 kommer Club Karl att slå upp sina portar. Med en fiffig slogan – "När hertigen sover" – vill Gustaf Ryhed erbjuda ett nattklubbskoncept för Filipstadsborna.

– Jag har haft den här tanken i flera år och även letat efter en bra lokal. Jag brainstormade mycket under pandemin och det här blir ett till och ett bra ben till Hotell Hertig Karl. Man ska inte behöva åka till Karlstad eller Kristinehamn för att gå ut, man ska kunna och vilja stanna på hemmaplan.

Club Karl ligger på Kungsgatan 15 i centrala Filipstad.
Club Karl ligger på Kungsgatan 15 i centrala Filipstad. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I lokalen har det tidigare varit bank, kyrka och restaurang. Då det är en väldig takhöjd i lokalen har Gustaf Ryhed jobbat med att dämpa höjden med flertalet ljusslingor i taket för en mysig känsla. Han har även valt att nischa inredningen:

– Temat är att vi kommer ha lite olika årstider på möblerna, det blir soffor och olika möbelgrupper från både 50-tal, 60-tal och 70-tal i olika stil. Det kommer även finnas en lite lugnare del direkt när man kommer in i lokalen där det blir en platsbyggd bar och där man kan käka från pubmenyn.

En klassisk bar, dansgolv, pubkäk och uppträdanden är vad Club Karl kommer erbjuda.
En klassisk bar, dansgolv, pubkäk och uppträdanden är vad Club Karl kommer erbjuda. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Tanken är att Club Karl kommer hålla öppet varann helg och förköpsbiljetter kommer alltid att säljas inför en öppen helg.

– Till öppningen la jag ut biljetterna vid nio på kvällen och sex timmar senare vid tretiden på natten var det slutsålt. Det visar att det finns ett stort intresse. Vi kommer alltid att ha någon form av uppträdande eller DJ:s de helger vi har öppet och hoppas det kommer locka unga att gå ut, förklarar han.

Under några veckor har Gustaf Ryhed målat, fixat och inrett den nya nattklubben.
Under några veckor har Gustaf Ryhed målat, fixat och inrett den nya nattklubben. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Personalen som kommer jobba på klubben kommer kännas igen:

– Det är personal från hotellet som kommer att jobba här.

FT:s chefredaktör Filip Kowalski undrar om det kommer bli en lika vild öppningsfest som när du firade din egen 18-årsdag?

– Ha ha, tanken är att det ska vara ordning och reda och att det ska ske under kontrollerade och seriösa former så för mig blir det en lugn öppning. Jag kommer inte gå hem endast iförd en bastkjol som jag gjorde på min 18-årsdag, det kan jag lova, säger Gustaf Ryhed avslutningsvis.

Gustaf "Gurra" Ryhed har länge haft planer på att öppna en nattklubb i Filipstad. På lördag slår han upp dörrarna till Club Karl - när hertigen sover.
Gustaf "Gurra" Ryhed har länge haft planer på att öppna en nattklubb i Filipstad. På lördag slår han upp dörrarna till Club Karl - när hertigen sover. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

Gustaf RyhedHandelHotell Hertig KarlInredningKarlstadKristinehamnKungsgatanMat och dryckMöblerRestauranger

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.