Hoppa till huvudinnehållet

Musik i Molkom expanderar: ”Når en internationell publik”

Publicerad:
Dotter från Arvika är en av artisterna som ska spela under Musik i Molkom. Hon är bokad för spelningen den 17 juni.
Dotter från Arvika är en av artisterna som ska spela under Musik i Molkom. Hon är bokad för spelningen den 17 juni. Foto: Pressbild

Det blir svensk pop, jazz och synth när Musik i Molkom arrangerar sommarens tre konserter. Evenemanget drivs av den ideella föreningen Kreativa Egon och i år samarbetar man med Leader närheten, Studiefrämjandet lokalsamhället.

– Vi når ut även till den nationella publiken nu, det känns jättebra. Tack vare alla ideella krafter, företagare och Molkoms folkhögskola har det här blivit möjligt, säger Marie Persson, ordförande Kreativa Egon.

– Det är andra sommaren som vi arrangerar sommarkonserter men vi är inne på det tredje verksamhetsåret, vi startade ju upp med en julkonsert 2021. Arbetet har utvecklats på olika plan, bland annat så har vi nu flertalet volontärer som hjälper till på konserterna. Vi vill ju aktivera hela lokalsamhället, vi gör det här för Molkom. Vi jobbar ju tillsammans med företagare och jag upplever att vi nu når ut till en större publik, säger Marie.

Marie Persson är ordförande för den ideella föreningen Kreativa Egon.
Marie Persson är ordförande för den ideella föreningen Kreativa Egon. Foto: Privat

Hon tror på olika musikgenrer och det är just det som sommarens program erbjuder. I sommar bjuder nämligen Musik i Molkom in till tre olika konsertupplevelser. Det kommer att bjudas på svensk pop, jazz och synth. Eftersom Marie är synthare i själen, ser hon naturligtvis fram lite extra mot den konserten, men ser också med spänning fram emot både jazzkvällen och popkonserten.

– Vi har redan sett att biljettförsäljningen till svensk popkonserten redan har skjutit i höjden. Just till den konserten är det väldigt mycket lokal befolkning samt med anknytning från Karlstad kommun som bokat biljetter. Vi kan även se att inför jazzkonserten är det mycket värmländsk publik som visat intresse och vad gäller synth evenemanget, så lockar det folk från hela Sverige samt en internationell publik från både Tyskland och Norge. Jag upplever att vi når ut på ett helt annat sätt och det beror till stor del på vilka artister som vi engagerat, förklarar Marie.

EMMON är klart för konserten under den 19 augusti.
EMMON är klart för konserten under den 19 augusti. Foto: Emma Nylén

Expanderar

Att musikevenemanget Musik i Molkom expanderat har medfört smärre angenäma bekymmer.

  • Förnuft och känsla kommer till Musik i Molkom den 22 juli.
    Förnuft och känsla kommer till Musik i Molkom den 22 juli. Foto: Kerstin Ehrnlund
  • Kristin Amparo är klar för konserten den 22 juli.
    Kristin Amparo är klar för konserten den 22 juli. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
  • Linnea Henriksson, som bland annat uppträdde under Allsång på Skansen förra året, kommer till Musik i Molkom den 17 juni.
    Linnea Henriksson, som bland annat uppträdde under Allsång på Skansen förra året, kommer till Musik i Molkom den 17 juni. Foto: Maja Suslin/TT

Publik som reser långväga är i behov av boende, man håller för närvarande på att undersöka om det finns mark till förfogande där man till exempel kan tälta. Dessutom behöver man ha tillgång till bussar, framför allt när det synthkonserten.

– Nästa sommars program är på gång och vi håller på att reka möjligheterna för en ren Metalfestival. Det finns så många otroligt duktiga metalband i Värmland men inget direkt forum för dem att uppträda. Tanken är att starta en endagsfestival på temat, men i det projektet behöver vi stöttning och samarbetspartners, såsom kommunen och kanske Nöjesfabriken. Vi har stora spännande planer framåt, berättar Marie.

Musik i Molkom

Sommarens artister

Följande band och artister är klara för spelningar under Musik i Molkom i sommar:

17 juni: Linnea Henriksson, Dotter plus ett lokalt band, ej fastställt än

22 juli: Förnuft och känsla, Kristin Amparo, Andreas Hourdakis, Karl-Martin Almqvist

19 augusti: EMMON, Zweite Jugend, Dupont, Tension Control, Kroppskontroll, Nevrosa

Artikeltaggar

JazzKarlstadKonserterKristin AmparoLinnea HenrikssonMarie PerssonMolkomMolkoms folkhögskolaMusikNöjesfabrikenPopStudiefrämjandet

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.