Hoppa till huvudinnehållet

Anders Skoog och Visby missade uppflyttning till SSL

Publicerad:
Anders Skoog har under de två senaste säsongerna spelat för Visby. I söndags förlorade laget slutkvalet till högsta serien i Sverige, SSL, mot Karlstad. För klubbarna som vill locka hem honom till Värmland blir det svårt, eftersom han har ett nyskrivet kontrakt med Visby.
Anders Skoog har under de två senaste säsongerna spelat för Visby. I söndags förlorade laget slutkvalet till högsta serien i Sverige, SSL, mot Karlstad. För klubbarna som vill locka hem honom till Värmland blir det svårt, eftersom han har ett nyskrivet kontrakt med Visby. Foto: VF Arkiv

Filipstadsbördige Anders Skoog har precis avklarat sin andra säsong med Visby i Allsvenskan.

Efter en lång skadefylld period har han och Visby stått för ett starkt vinterhalvår då laget tog sig till kvalet till SSL. Där fick dock ölaget se sig besegrat av Karlstad.

Det var inför förra säsongen som Anders Skoog bytte Hagfors mot Visby. Dessvärre blev det ett första år som till stor del kantades av en ryggskada. Efter en lång rehab har han dock varit tillbaka för fullt igen.

– Hela förra sommaren gick åt till rehab. Den här säsongen har gått bra och jag har fått mycket förtroende, säger Anders.

Totalt har Anders bidragit med 42 poäng under säsongen.

– Jag har inte riktigt kommit upp i min toppform men det har varit jämnt och stabilt.

Missade plats i SSL

Visby tog sig hela vägen till SSL-kvalet och i den avgörande rundan mötte laget Karlstad. I söndags spelades den sista matchen och Karlstad tog hem kvalet med 3–0 i matcher.

– Inför den sista matchen hade vi varit bättre i fyra av sex perioder. Men i den första perioden har de kört över oss totalt och sedan har vi tagit över ju längre matchen har gått.

I den sista och avgörande kampen där Visby var tvunget att vinna kunde Karlstad knipa platsen till SSL.

– Det var jämnt i den sista matchen men vi var tvungna att gå för det och då kunde de avgöra.

– De var bättre sett över tre matcher.

Såhär såg det ut för åtta år sedan när Anders Skoog spelade i dåvarande Lesjöfors/Filipstad, när laget tog sig upp till division 1.
Såhär såg det ut för åtta år sedan när Anders Skoog spelade i dåvarande Lesjöfors/Filipstad, när laget tog sig upp till division 1. Foto: Filip Kowalski

Trivs på Gotland

I februari skrev Anders på ett nytt kontrakt på två år. Det är tydligt att han trivs bra på Gotland.

– Jag trivs riktigt bra på Gotland, i klubben och på jobbet. Så det var inga konstigheter att skriva på ett nytt kontrakt.

Vad är dina tankar inför nästa säsong?

– Jag tror klubbens plan är att satsa på att gå upp, målet ska vara det. Vi har fått något spetsnyförvärv och det kan nog bli något ytterligare.

Under förra årets försäsong låg Anders fokus på att bli kvitt den ryggskada han slet med. I år hoppas han kunna träna hårt.

– Ryggskadan har jag inte känt någonting utav sedan jul. Jag hoppas få köra en ordentlig försäsong för att vara i bra form när säsongen börjar, säger han.

Artikeltaggar

AllsvenskanAnders SkoogGotlands länInnebandyKarlstadSSLVisby

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.