Hoppa till huvudinnehållet

Johannes Gustavsson fortsätter i Frillesås

Publicerad:
Arkivbild. Match mellan IF Boltic-IFK Motala. De gånger som gästerna ändå kom till avslut så briljerade Johannes Gustavsson mellan stolparna.
Arkivbild. Match mellan IF Boltic-IFK Motala. De gånger som gästerna ändå kom till avslut så briljerade Johannes Gustavsson mellan stolparna. Foto: Håkan Strandman

Frillesås och Lesjöforssonen Johannes Gustavsson klarade sig kvar i Elitserien efter kval. Nu står det klart att det blir en fortsättning i Halland. Han har skrivit på ett nytt kontrakt med Frillesås.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Det blir hans tredje säsong i Frillesås och Elitserien. Förra säsongen var han given etta och stod i mål samtliga 24 matcher i grundspelet.

– Främsta anledningen till att jag valt att stannar är för att det är stört chans till spel i Elitserien. Det vägde tyngst, säger Johannes Gustavsson.

Det tog tid innan han skrev på kontraktet. Eftersom många av spelarna satt på utgående kontrakt var det oklart vilka som skulle stanna och inte.

– Jag ville ha ett hum om vilka spelare som skulle stanna och vilket typ av lag vi skulle få ihop. Många viktiga spelare förlängde vilket gjorde det enklare, förklarar han.

Försäsongen börjar

Nu väntar ett par veckor med ledighet innan försäsongen smyger igång i början av maj.

– Det ska bli skönt att slappna av helt nu när det är klart.

För att ta nästa steg i sin karriär finns det ett område han kommer lägga extra fokus på under försäsongen.

– Jag är ganska stel för att vara bandymålvakt så det kommer läggas mycket fokus på rörlighet.

Just nu bor han i Karlstad där han också jobbar. Han kommer flytta ner till Varberg efter sommaren när man samlas med laget igen.

– Flexibiliteten blir större nu. Jag får ett träningsupplägg men kan träna innan jobbet om det skulle passa till exempel. När jag kommer hem från jobbet måste jag inte direkt till träning utan jag kan anpassa det, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

FrillesåsHumorJohannes GustavssonKarlstadKarriärMotion och hälsaSportTräningVarberg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.