Filipstad har mycket att vinna med vindkraften – men majoriteten sitter still

Publicerad:
Anders Nilsson tycker att det är märkligt att den politiska majoriteten inte visar något intresse för att möjliggöra vindkraftsetableringar i Filipstads kommun. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Näringslivet trycker på och vill bygga vindkraft.

Den politiska ledningen i Filipstad sitter på händerna och gör ingenting.

Att Sverige skulle klara sig mer än bra med den energi vi producerar – de vet de flesta som har något så när koll på samhällsplanering. Men i den globaliserade värld vi lever i och framförallt i vårt EU-samarbete har vi förbundit oss att exportera vårt elöverskott till andra länder i Europa.

Detta vet vårt nuvarande kommunalråd, kommunstyrelsens-, kultur- och föreningsutskottets samt socialnämndens ordförande mycket väl! Men på ren svenska skiter han i det! För han är negativ till allt som stavas vindenergi!

Många kommuner, exempelvis Hällefors har för tillfället ett stort antal näringsidkare som vill satsa på samhällsnyttig energi. Om Filipstads kommun visade intresse för etablering likt vår grannkommun, skulle de stå i kö för etablering. Men Christer Olsson (M) tiger still.

Anders Nilsson tycker att det vore värt att undersöka om det går att få till vindkraftsetableringar i Filipstads kommun.
Anders Nilsson tycker att det vore värt att undersöka om det går att få till vindkraftsetableringar i Filipstads kommun. Foto: Göran Persson

För övrigt är det lite komiskt att skriva insändare där Christer Olssons inställning är att han ej svarar/debatterar med anonyma debattörer. Men gör undantag vid viktiga frågor likt energi. Men med undertecknad vill han ej diskutera. Jag har mig veterligen aldrig varit anonym! Fegis!

Sen hoppas jag verkligen att regnbågsflaggan fortfarande får synas i vår kommun när den tiden kommer!

Anders Nilsson, Nykroppa

Artikeltaggar

Christer OlssonFilipstadHälleforsInsändareKommunstyrelsenMiljöPolitikSocialnämnderVindkraft

Läs vidare