Hoppa till huvudinnehållet

Jacobsson klar för ännu en säsong – äldst i laget: "Nån måste ju vara det också"

Publicerad:
Joakim Jacobsson är klar för förlängning i Filipstad.
Joakim Jacobsson är klar för förlängning i Filipstad. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Joakim Jacobsson har förlängt sitt kontrakt med Filipstad. Med nio säsonger bakom sig i den svartvita tröjan ser han fram emot ännu en säsong.

– Jag hoppas på att vi ska utvecklas som lag, säger han.

Filipstads IBK har börjat presentera truppen inför den kommande säsongen. En av lagets förläggningar som nu är klar är spelaren Jocke Jacobsson. Forwarden som bytte position till back för några år sedan och som tycker innebandy är roligare än på länge.

– Jag spelade hockey förr så jag började rätt sent med innebandy men det har blivit nio säsonger i Filipstad nu. Jag var forward först men bytte position för några år sedan och då blev det ett nytänk, jag får spela med huvudet nu. Jag tycker innebandy är roligare nu än på länge.

Äldst i laget är du nu?

– Haha, ja nån måste ju vara det också.

Men det är väl en ärofylld grej, då har de yngre nån att se upp till?

– Vettetusan om det är det, men jag kanske kan vara med och plocka ner dem lite på jorden, säger han och skrattar.

Det bästa med innebandyn är att vinna med vänner menar Jocke Jacobsson.
Det bästa med innebandyn är att vinna med vänner menar Jocke Jacobsson. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Tvekade du på att förlänga eller var det självklart att du ville köra på?

– Jag vill spela så länge kroppen orkar och så länge som jag känner att jag vill vara med och vinna.

Vilka är dina styrkor på planen?

– Svårt att prata så om sig själv på det sättet men jag tror att jag är rätt positionssäker och att jag är en lagspelare.

Han menar att det roligaste med innebandyn är just att få kämpa om segern tillsammans. Att känna lagkänslan.

– Det bästa är att vara ett lag, att vinna med vänner.

Vad tror du om kommande säsong?

– Det är lite svårt att veta än då inte hela truppen är satt, men målsättningen måste ändå vara att kvala. Att vara topp 4, det ska inte vara ett krav men en målsättning i alla fall. Att utvecklas som lag, säger han och uppmanar:

– Om Nordblad skriver på då är det topp 4 som gäller, säger han avslutningsvis och skrattar.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.