Hoppa till huvudinnehållet

VECKANS BLÅLJUS: Fyllekörning, missad väjningsplikt och skärpt straff för mordförsök

Publicerad:
Veckans blåljus i Filipstad.
Veckans blåljus i Filipstad.

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

Den kvinna från Nykroppa som tingsrätten dömt till fem års fängelse för mordförsök mot en granne har nu fått straffet skärpt av hovrätten. De sänker däremot det skadestånd hon ska betala till offret.

En kvinna i Storfors har dömts till fängelse för att vid två tillfällen ha kört bil berusad. Hon har även varit rejält alkoholpåverkad när hon körde bil.

Det våras för båtrelaterade stölder. Lina Øygarden, 35, tog med sin pojkvän fram motorbåten i helgen – och upptäckte då att bränsletanken var borta.

En gräsbrand startade utanför Lungsund efter att någon eldat gräs eller ris. Personer på platsen hjälpte till att hindra branden från att sprida sig till skogen i väntan på räddningstjänsten.

Strax före klockan 18 på torsdagskvällen larmades SOS Alarm om en trafikolycka där två personbilar ska ha krockat på Konsul Lundströms väg i Filipstad. Den ena föraren ska ha missat väjningsplikten vid platsen.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättFängelseFilipstadMordförsökNykroppaSOS AlarmStorforsTrafikolyckorVeckans blåljus

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.