Hoppa till huvudinnehållet

MÄSTARNAS MÄSTARE: Så gick det för Bergwall i comebacken: ”Det kändes bra att få slå dem faktiskt”

Publicerad:
Andreas Bergwall fick en ny chans i Mästarnas mästare.
Andreas Bergwall fick en ny chans i Mästarnas mästare. Foto: SVT

Efter att ha krossat allt motstånd i Mästarkvalet stod det förra veckan klart att Andreas Bergwall skulle få en ny chans att stifta närmare bekantskap med pokalen i Mästarnas mästare.

För att komma dit behövde han dock klara en duell mot förra nattduellens förlorare, Anders Holmertz.

När jag åkte ur kände jag att jag ska försöka ta chansen och nu har jag faktiskt gjort det. Det är lite tillfredsställelse i kroppen.
Andreas Bergwall

De bägge giganterna i sina sporter möttes i en flerstegstävling som både innehöll precision och balans.

Innan tävlingen började sa han att han inte hade någon revanschlust gentemot Anders Holmertz som var den som slog ut honom ur tävlingen tidigare.

– Jag vill vinna tävlingen, konstaterade han.

Och vann gjorde han, redan från start kopplade Andreas greppet på simlegendaren.

Anders Holmertz och Andreas Bergwall gjorde upp om vem som skulle få komma tillbaka till tävlingen.
Anders Holmertz och Andreas Bergwall gjorde upp om vem som skulle få komma tillbaka till tävlingen. Foto: SVT

– Det här var kul. När jag åkte ur kände jag att jag ska försöka ta chansen och nu har jag faktiskt gjort det. Det är lite tillfredsställelse i kroppen, konstaterar han.

Den första deltävlingen blev en koncentrationsövning när de tävlande skulle ta sig genom en hinderbana samtidigt som de skulle balansera ett klot på en gunga.

Det blev en uppvisning i koncentration och illa dold frustration. Till en början såg det ut som att ingen skulle kunna slå Nils van der Poel. Men Andreas Bergwall lyckades behålla lugnet och kunde till slut gå i mål som segrare före nyblivne kompisen Jens Byggmark.

– Det kändes bra att få slå dem faktiskt. Jag hoppas de funderar lite vad som hände, säger han efter tävlingen.

Nästa tävling blev betydligt tuffare. Det bjöds på en variant av övningen Idioten där deltagarna skulle ta sig över och under hinder, så många vändor som möjligt på fem minuter. Andreas Bergwall konstaterade redan innan att det inte var en gren för honom.

Och det märktes, han kom sist medan Jonna Adlerteg och Nils van der Poel gjorde upp om segern, en seger som Jonna till slut tog hem.

Den sista deltävlingen var en stadsorientering. Där kom Andreas näst sist vilket gjorde att han hamnade på fjärde plats av sex i totalställningen i programmet. Jörgen Brink som var sist valde till slut Andreas Bergwall som lämna programmet och därmed är det sluttävlat i Mästarnas mästare för hans del.

Artikeltaggar

Anders HolmertzAndreas BergwallSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.