Hoppa till huvudinnehållet

Hallå där med David Endl: ”Filipstad ska vara högt upp i serien”

Publicerad:
David Endl är klar för fortsatt spel i Filipstads IBK.
David Endl är klar för fortsatt spel i Filipstads IBK. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Poänggöraren David Endl är klar för fortsatt spel i Filipstads IBK. FT tog pulsen inför kommande säsong med en hallå där...

David Endl ser fram emot att säsongen ska dra igång.
David Endl ser fram emot att säsongen ska dra igång. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Du är klar för ytterligare en säsong i Filipstad, hur är känslan?

– Känslan är väldigt bra. Alltid fint att få ta på sig den svarta tröjan och spela för detta klubbmärke.

Vad är din personliga målsättning för säsongen?

– Personligen så vill jag göra mer poäng och generellt en bättre säsong än den förra. Sen är alltid mitt mål att Filipstad ska vara högt upp i serien.

Du har ofta varit med i toppen av poängligan, har du något speciellt mål du gjort för Filipstad som du minns extra mycket?

– Jag har ju haft förmånen genom åren att göra lite mål så det är svårt att välja ut ett. Men ett jag minns väl är för massa år sedan när vi spelade i spången mot Surahammar, jag tar bollen och klubban bakom ryggen och gör mål på ett lite spektakulärt sätt.

Vad är det bästa med att spela i Filipstad?

– Oj, vart ska jag börja. Jag älskar att komma till träningarna där vi kan härja och ha högt i tak samtidigt som vi krigar och tävlar. Att få kliva ut i vår nya hall och det är mycket publik som supportrar oss är grymt. Att få se våra juniorlag växa och ta del av deras utveckling är underbart.

Om du skulle få välja en spelare i laget som man ska hålla ögonen på på planen, vem skulle det vara?

– Jag tycker man ska kolla mycket på alla våra yngre spelare. Dino till exempel är en av dom bästa jag någonsin sett på att täcka skott. Och täcker man skott vinner man matcher.

Du brinner för juniorer, det vet vi sedan tidigare, vilket är ditt viktigaste råd till en spelare som för första gången får ett a-lagskontrakt och som är i starten av sin karriär?

– Det viktigaste skulle jag säga är att ha tålamod. Som ung spelare kan man tycka att det är ovärt att följa med på match om man inte är tänkt att spela från start, men man ser och lär hur mycket som helst genom att bara vara en del av laget. Kriga på alla träningar vilja utvecklas och ta chansen när den ges. Jag tycker våra juniorer i klubben är grymma förebilder på att ha tålamod och ta chansen när den ges.

Artikeltaggar

David EndlFilipstadFilipstads IBKInnebandyKarriärMotion och hälsaSportSurahammars IFTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.