Hoppa till huvudinnehållet

Här arrangeras en epa-meckträff för unga: "Vi kommer ha en mekaniker på plats"

Publicerad:

På tisdag bjuder Vi Unga Molkom in till en epa-meckträff på biblioteksparkeringen i Molkom. William Rantala, ordförande i Vi Unga Molkom, ser fram emot träffen.

– Vi kommer ha en mekaniker på plats, Erik Tapper C, som kommer hjälpa till. Alla ungdomar är så klart välkomna, säger han.

William Rantala berättar att föreningen Vi Unga Molkom är en ideell förening som går under Vi Unga-organisationen som har sitt huvudsäte i Stockholm. Han själv är ordförande i föreningen och tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna, William Magnusson, Stina Fredriksson och Laura Nagyova, planerar de arrangemang som ska passa barn- och unga i Molkom. Som exempel nämner han att de anordnat en gratisresa till Säfsen där de som följde med på resan fick bussresa, liftkort och skidhyra gratis.

William Rantala, ordförande i Vi Unga Molkom, ser fram emot tisdagens epa-meckträff.
William Rantala, ordförande i Vi Unga Molkom, ser fram emot tisdagens epa-meckträff. Foto: Privat

– Vi arrangerar olika evenemang, vi har bland annat haft äggjakt, klappjakt, innebandyturnering, sett till att det finns en skatepark och så var vi iväg på en skidresa. Vi håller även på att starta upp läxhjälp för barn i åldrarna 7 till 10 år. Vi arrangerar allt med hjälp av bidrag och många av arrangemangen håller vi tillsammans med Molkoms fritidsgård. Vi har ett riktigt bra samarbete.

Bidragen kommer från förbundet Vi Unga samt från olika stiftelser.

– Alla bidrag tas självklart tacksamt emot från andra också, säger William Rantala.

På tisdag kommer en mekaniker att ställa upp ideellt under mekaträffen i Molkom.
På tisdag kommer en mekaniker att ställa upp ideellt under mekaträffen i Molkom.

Bra respons

Det kommande evenemanget på tisdag nischar sig till de som kör epa.

– Vi kommer börja nu på tisdag och sedan kommer vi köra det ett antal veckor framöver. Planen är att vi ska kunna starta upp en motorverkstad till slut. Vi kommer ha en mekaniker på plats, Erik Tapper C, som kommer hjälpa till. Han ställer upp ideellt, det är väldigt bra.

William Magnusson är en av styrelsemedlemmarna i Vi Unga Molkom.
William Magnusson är en av styrelsemedlemmarna i Vi Unga Molkom. Foto: Privat

Inbjudan till epa-meckträffen har fått bra respons på sociala medier.

– Det har kommit många kommentarer om att det är ett bra initiativ och vi har sett att sådana här arrangemang gått väldigt bra i andra orter och städer. Det finns många epa-ungdomar så det kan nog bli ett lyckat projekt det här. Vi vill även locka fler medlemmar till föreningen så det hoppas vi också på, avslutar han.

Vi Unga Molkom har bland annat sett till att det finns en skatepark för unga i Molkom.
Vi Unga Molkom har bland annat sett till att det finns en skatepark för unga i Molkom. Foto: Privat

Artikeltaggar

EpadunkFritidsgårdarMolkomMotorNöje/KulturSamhälleSkateparkSociala nätverkStockholmVi unga

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.