Hoppa till huvudinnehållet

VECKANS BLÅLJUS: Husvagnsbrand, DNA från snorspår och konstiga busringningar till SOS

Publicerad:
Veckans blåljus i Filipstad.
Veckans blåljus i Filipstad.

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

När S-politikern börjat avtjäna sitt fängelsestraff för våldtäkt åtalades han för barnfridsbrott. Nu nobbar tingsrätten åtalet och politikern slipper en ny rättegång.

Under natten till tisdagen brann en husvagn strax söder om Lundsberg i Storfors kommun. Räddningstjänst och polis misstänker att branden var anlagd.

En man i Filipstad har dömts för flera fall av stöld. Som del av bevismaterialet finns DNA-spår som knyter honom till en av brottsplatserna i form av spott eller snor.

Ali Ahmad vaknade när flera civila poliser kom in i hans lägenhet, därefter visiterades han och poliserna gjorde en husrannsakan. Han är misstänkt för folkbokföringsbrott på grund av att han inte hade skrivit sig på sin nya adress.

Räddningstjänsten åkte på ett larm villabrand i Sandsjötorp i Storfors kommun. Branden startade i husgaveln, som fick brytas upp.

Antalet busringningar till SOS alarm har ökat i hela landet. I Värmland har antalet mer än fördubblats årets tre första månader jämfört med förra året. Orsakerna till samtalen är ibland väldigt märkliga.

Artikeltaggar

BarnfridsbrottBränderBrott, lag och rättFilipstadFolkbokföringsbrottLundsbergOlyckor och katastroferStorfors kommunVeckans blåljus

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.