Hoppa till huvudinnehållet

Man dömd till fängelse efter vansinnesfärd med bil över skolgård

Publicerad:
En man döms till fängelse efter en vansinnesfärd över en skolgård.
En man döms till fängelse efter en vansinnesfärd över en skolgård. Foto: Johan Nilsson/TT

En man har dömts till fängelse efter att ha försökt skalla två poliser och en vansinnesfärd där han full, påtänd och utan körkort försökte åka från poliser över en skolgård där det fanns barn.

Det var i mitten av maj förra året som den nu 36-årige mannen körde på E18. En polispatrull tyckte att det lät som att bilen hade dubbdäck och försökte stoppa den för en kontroll.

Enligt domen ska dock mannen ha låtit bli att stanna och i stället kört av motorvägen i Kristinehamn och sedan kört vidare in på ett skolområde där han bland annat körde in på skolgården där det lekte ett flertal barn.

Enligt poliserna ska mannen under färden brutit mot en rad trafikregler som var för sig utgjort fara för andra människor i trafiken.

Vid tillfället var mannen berusad och hade 1,77 promille alkohol i blodet, var påverkad av kokain och hans körkort var sedan tidigare återkallat.

För den händelsen döms mannen för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott.

36-åringen döms även för två fall av försök till våld mot tjänsteman. Det var i september förra året som han försökte skalla två poliser i Filipstad när de skulle omhänderta honom då han var ”mycket berusad på allmän plats”.

Mannen förekommer sedan tidigare i inte mindre än 28 avsnitt av brottsregistret och han vistas numera på ett behandlingshem för sitt missbruk.

Trots detta anser rätten att det inte finns något annat alternativ än att döma mannen till fängelse i fem månader även om mannens livssituation har förbättrats.

Mannen hade dessutom begått brotten samtidigt som han var villkorligt frigiven för andra brott.

Förutom fängelsedomen ska mannen även betala för analyserna av proverna samt en avgift till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättE18FängelseFilipstadKristinehamnNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleri

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.