Varför bevakade inte FT regionfullmäktige?

Publicerad:
Insändarskribenten ställer sig kritisk till att Filipstads Tidning inte bevakade regionfullmäktige i Filipstad den 19 april. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hörde att det varit regionfullmäktige i Filipstad.

Är det inget som FT tycker rör allmänheten i Filipstads kommun?

Vi tillhör väl också länet, men får aldrig någon information i lokaltidningen vilka beslut som tas. Är det ingen annan som undrar?

En besviken värmlänning

Svar direkt: Hej! Tack för din insändare. Det stämmer att regionfullmäktige har hållits i Filipstads Folkets hus den 19 april.

Frågorna som tas upp under ett regionfullmäktige påverkar invånarna i Filipstads kommun i olika grad. Vid det här tillfället, sett till ärendena på dagordningen, var det på förhand svårt att se att det skulle finnas något ärende som skulle påverka invånarna i Filipstads kommun i någon högre grad – utifrån det valde jag i rollen som chefredaktör att prioritera bort regionfullmäktige för att istället lägga resurser på att producera lokaljournalistik som jag tror berör läsarna mer.

Jag välkomnar att du utmanar oss och ifrågasätter hur vi prioriterar vårt arbete, det visar på ett gott engagemang från din sida och att du bryr dig om vad vi skriver om och vad du tycker att vi borde skriva om. Det är viktigt för oss i vår strävan att bli bättre.

Jag kan inte hålla med om att vi inte skulle skriva om regionfrågor i Filipstads Tidning, som till exempel vård- och kollektivtrafikfrågor. När ämnena är aktuella och när vi ser att de på ett konkret sätt påverkar invånarna i Filipstads kommun, Storfors kommun och Molkom, liksom när de påverkar invånarna i Hällefors kommun som berörs av besluten i Region Örebro län, publicerar vi artiklar kring det i FT både digitalt och i print.

Filip Kowalski

chefredaktör, Filipstads Tidning

Artikeltaggar

BeslutFilipstadFilipstads kommunFilipstads TidningHällefors kommunPolitikRegion Örebro länRegion VärmlandStorfors kommun

Läs vidare