Hoppa till huvudinnehållet

Följer hjärtat istället för hjärnan – tränare förlänger: "Var den värsta säsongen för mig"

Publicerad:
Foto: Erik Mårtensson/TT

Efter att övervägt sitt beslut noggrant valde tillslut Morgan "Mojje" Lindgren att lyssna på sitt hjärta i stället för sin hjärna. Efter erbjudande från andra klubbar var det till sist Filipstads kontrakt han satte kråkan på.

– Det känns som att jag har fattat helt rätt beslut, säger han.

"Jag är nästan född i Spångbergshallen"

Säsongen som gick blev inte som Filipstads IBK:s herrlag hade hoppats på. Målsättningen att komma topp 4 i serien nåddes inte efter flertalet uddamålsförluster och en rädsla för att förlora i stället för ett sug att vinna inföll sig i truppen.

– Det var en riktigt tung säsong som var ganska turbulent. Det var den värsta säsongen som tränare någonsin för mig. Jag som tränare blev ifrågasatt både på och vid sidan av planen, vi kom inte upp resultatmässigt och vi raddade upp uddamålsförlusterna efter varandra. Mitt självförtroende försvann och man började leta efter andra tränare. Jag tappade helt enkelt tron på det jag gjorde, på det som jag trodde på.

Morgan "Mojje" Lindgren är klar som huvudtränare för Filipstad för säsongen 2023/24.
Morgan "Mojje" Lindgren är klar som huvudtränare för Filipstad för säsongen 2023/24. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Följer hjärtat

När säsongen var slut fick Morgan "Mojje" Lindgren erbjudande från andra föreningar.

– Hade jag följt min hjärna hade det nog varit bra för mig med ett nytt lag att ta hand om, en ny förening att utvecklas i, men jag har ett så enormt stort hjärta för Filipstad så jag valde att följa mitt hjärta i stället. Jag har en väldigt stor kärlek till gruppen och kärlek till laget. Det känns som att jag har fattat helt rätt beslut, säger han.

Morgan Lindgren, mitten, är nöjd med sitt beslut att förlänga sitt tränarkontrakt med Filipstads IBK.
Morgan Lindgren, mitten, är nöjd med sitt beslut att förlänga sitt tränarkontrakt med Filipstads IBK. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Nu vill han satsa all in under den kommande säsongen och det första han vill göra är att hitta tillbaka till sin inspiration igen.

– Det här laget med lite kryddning på är ett lag som kan nå division 1. Det ska bli riktigt kul att dra i gång säsongen, kul att bygga på laget. För min egen del handlar det mycket om att hitta tillbaka till inspirationen igen. Att hitta tron på mig själv och tron på det vi gör, avslutar han.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKInnebandyMorgan Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.