Hoppa till huvudinnehållet

Socialdemokraterna firade första maj vid Lindholmstorpet

Publicerad:
Första maj firande vid Lindholmstorpet.
Första maj firande vid Lindholmstorpet. Foto: Göran Persson

Socialdemokraterna i Hällefors firade första maj vid Lindholmstorpet. Det bjöds på tal av riksdagsman Karin Sundin och lokala politiker.

Susanne Grundström, ordförande i Socialdemokraterna i Hällefors, framhöll vikten av att stå upp för Socialdemokraternas ideal och värdegrund under första maj - inte minst med tanke på de extrema högervindar som hon menar blåser nu.

Något första maj tåg blev det dock inte - det var cirka tio år sedan detta arrangerades i Hällefors.

– För 25 år sedan talade jag på första maj. Det var väldigt stort då. Det var några hundra deltagare som gick i första maj tåget i Hällefors. Vi är glada om vi samlar 75-100 deltagare idag, berättade Susanne Grundström.

Susanne Grundström, ordförande för Socialdemokraterna i Hällefors.
Susanne Grundström, ordförande för Socialdemokraterna i Hällefors. Foto: Göran Persson

Hon menar ändå att många människor är intresserade av politik, men att det inte är så många som idag är beredda att gå med i ett parti för att driva sina frågor.

Även om beskedet att Annalena Järnberg avlidit givetvis innebär en stor sorg i partiet så framhöll Susanne Grundström vikten av att fortsätta det politiska arbetet.

– Det är det Annalena Järnberg hade velat att vi skulle göra, sa Susanne Grundström.

Tuffa tider

Riksdagsman Karin Sundin (S) framhöll bland annat vikten av att politiken sätter vanligt folk i centrum. I de på många sätt mörka tider som är nu så menar hon att vi behöver varandra som mest.

Många verksamheter i kommunerna har det tufft ekonomiskt och hon tycker inte att den sittande högerregeringen bryr sig om välfärden.

Riksdagsman Karin Sundin talade.
Riksdagsman Karin Sundin talade. Foto: Göran Persson

Karin Sundin betonade även vikten av att punktmarkera och hjälpa alla ungdomar som befinner sig på ”glid” i samhället.

– Vi ska bekämpa brottsligheten och vi behöver bryta segregationen. Men när vi sätter folk i fängelse - då är det redan försent, sa Karin Sundin.

Dessutom framhöll hon Annalena Järnbergs fina politiska gärning.

– Hon kommer att fattas oss en lång tid framöver, sa Karin Sundin.

Abdelmaijid El Moussa framhöll i sitt tal bland annat vikten av att kämpa mot diskriminering och rasism i samhället.

 Abdelmaijid El Moussa framhöll vikten av att arbeta mot diskriminering och rasism.
Abdelmaijid El Moussa framhöll vikten av att arbeta mot diskriminering och rasism. Foto: Göran Persson

Under dagen bjöds det även på kaffe och bullar.

Susanne Andersson bjöd på underhållning.

IF Metall

IF Metall var på plats och hade ställt upp en fiskdamm för barnen. Det var representanter från Metallklubben Ovako Hällefors som ordnade detta.

– Det är självklart nästan att vara med här. Vi vill visa att vi finns, berättade Magnus Hautanen, klubbledamot i Metallklubben Ovako Hällefors.

Representanter från Metalklubben Ovako Hällefors var på plats och hade en fiskdamm. Från vänster Sebastian Smed, styrelseledamot, och Magnus Hautanen, klubbledamot.
Representanter från Metalklubben Ovako Hällefors var på plats och hade en fiskdamm. Från vänster Sebastian Smed, styrelseledamot, och Magnus Hautanen, klubbledamot. Foto: Göran Persson

Med sig hade han även Jussi Mattila, ordförande, och Sebastian Smed, styrelseledamot. De förklarade att det är nästan 100 procents anslutning till facket på Ovako.

Arrangörer var Socialdemokraterna, IF Metall och LO.

Krav från IF Metall.
Krav från IF Metall. Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

DiskrimineringHälleforsIF MetallLOOvakoPolitikRasismSamhälleSocialdemokraternaSusanne GrundströmUnderhållning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.